Το πάλεψε με Σουηδία η Εθνική αγοριών U18

 
O Ανδρέας Λοϊζάς
O Ανδρέας Λοϊζάς
tn team Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 - 20:28

Διεκδίκησε με αξιώσεις την πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική μας ομάδα στα αγόρια κάτω των 18 ετών, αντιμετωπίζοντας στα ίσα την πολύ δυνατή ομάδα της Σουηδίας, από την οποία τελικά η ομάδα μας ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Η Σουηδία επικράτησε με 2-1 της Ελλάδας και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του προκριματικού τουρνουά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αγοριών U18, αλλά και για την τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ο Sebastian Eriksson, Νο.38 στον κόσμο στα 18άρια, κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς τον Χρήστο Γκλαβά με 6-1, 6-1 και έδωσε το προβάδισμα στη σουηδική ομάδα.

Η ομάδα μας ισοφάρισε χάρη σε μια πολύ μεγάλη νίκη του Ανδρέα Λοϊζά, που "υπέταξε" το Νο.27 του κόσμου στα juniors, Kevin Edengren, με 3-6, 7-6 (6), 6-4.

Στο διπλό οι Γκλαβάς και Λοϊζάς κόντραραν τους Edengrek και Eriksson, ειδικά στο 2ο σετ, όμως ηττήθηκαν τελικά με 6-1, 7-6 (1) κι έτσι οι Σουηδοί είναι αυτοί που πήραν την πρόκριση.

Η Σουηδία θα αντιμετωπίσει αύριο τη Γαλλία στον τελικό του προκριματικού τουρνουά, που φιλοξενείται στο Vichy της Γαλλίας.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την 3η θέση του τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στον μικρό τελικό την Πορτογαλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots