Στον τελικό της Αριδαίας Ζουμπουλάκη και Παναγιωτίδου

 
Στον τελικό της Αριδαίας Ζουμπουλάκη και Παναγιωτίδου
tn team Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 - 14:58

Η Μελίνα Ζουμπουλάκη και η Λυδία Παναγιωτίδου προκρίθηκαν στον τελικό της διεθνούς διοργάνωσης της Tennis Europe που φιλοξενείται στην Αριδαία και θα διεκδικήσουν αύριο τον τίτλο.

Η Ζουμπουλάκη, πρωταθλήτρια στο περσινό τουρνουά της Αριδαίας, συνεχίζει την υπεράσπιση και κέρδισε στον σημερινό ημιτελικό τη Χρυσούλα Παρασκευοπούλου με 6-2, 6-2.

Κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά και φέτος στην Αριδαία η Ζουμπουλάκη, η οποία έχασε μόνο ένα σετ μέχρι στιγμής, στο πολύ δυνατό ματς με τη Δέσποινα Κοσκινά, Νο.3 στο ταμπλό, που έδωσε χθες για τα προημιτελικά, το οποίο και κέρδισε με 6-2, 4-6, 6-4. Απέκλεισε επίσης και την Ιταλίδα Martina Cerbo, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2, στον 3ο γύρο.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει τη Λυδία Παναγιωτίδου, που έκανε πολύ καλή νίκη επί της Ιταλίδας Francesca Galli, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2.

Η Λυδία, η οποία διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της στα μονά στα 16άρια σε Tennis Europe, έχει μια φανταστική εβδομάδα και δεν έχει χάσει ακόμα σετ. Χθες είχε αποκλείσει για τα προημιτελικά και την Κατερίνα Ουσταμπασίδου, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.176 στην Ευρώπη στα 16άρια.

Στα αγόρια, ο Αλέξανδρος Νούλας είχε ένα πολύ καλό τουρνουά αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση σήμερα απέναντι στον Ιταλό Mattia Cappellari, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.42 σε όλη την Ευρώπη, από τον οποίο ηττήθηκε στα ημιτελικά με 6-2, 6-1.

Ο Cappellari θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον επίσης Ιταλό Carlo Paci, No.2 στο ταμπλό, που απέκλεισε στον άλλον ημιτελικό τον Ουκρανό Roman Filima με 6-2, 6-3.

Στα διπλά και οι τέσσερις ημιτελικοί που έγιναν σήμερα ήταν ελληνική υπόθεση. Στα αγόρια, οι Ραφαήλ Γακόπουλος και Γιώργος Σιάντσης κέρδισαν τους Σταύρο Ιωαννάτο και Έκτορα Τσατσάκη με 6-3, 6-1 και θα παίξουν αύριο στον τελικό με τους Παναγιώτη Γραμματικάκη και Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, που κέρδισαν τους Νούλα και Χρήστο Θεοδώρου με 6-4, 6-1.

Στα κορίτσια, για το double πάει η Παναγιωτίδου, που μαζί με την Ουσταμπασίδου κέρδισαν τις Μερόπη Μαρία Μπατζή και Κοσκινά με 6-1, 6-2. Στον άλλον ημιτελικό πέρασαν οι Μαριτίνα Αντωνιουδάκη και Αντιγόνη Τσούγκα, που επικράτησαν των Γεωργίας Τζιώρα και Μελίνας Ζουμπουλάκη με 7-6 (1), 2-6, 10-5.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και φωτογραφίες από το Aridea Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots