Πρωταθλήτρια στα διπλά, φιναλίστ στα μονά η Αλεξάνδρα Μάγια

 
Πρωταθλήτρια στα διπλά, φιναλίστ στα μονά η Αλεξάνδρα Μάγια
tn team Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:16

Ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά της J30 κατηγορίας ITF που φιλοξενήθηκε στη Μυτιλήνη, με την Αλεξάνδρα Μάγια να κατακτά τον τίτλο στο διπλό και να είναι φιναλίστ στο μονό. Φιναλίστ στο μονό και στο διπλό των αγοριών ήταν ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος.

Η Αλεξάνδρα Μάγια και η συμπαίκτριά της από την Τουρκία, Simay Keles, κέρδισαν στον πολύ ωραίο χθεσινό τελικό του διπλού κοριτσιών τις Θεοδώρα Κούσιου και Μαρίζα Τσιρώνη με 4-6, 7-5, 10-6, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο 30άρι τουρνουά στα 18άρια της ITF, που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα του Lesvos Tennis Club στη Μυτιλήνη.

Σήμερα, η Αλεξάνδρα έπαιξε και στον τελικό του μονού, όπου γνώρισε την ήττα από την συμπαίκτριά της, Keles, με 6-0, 6-1.

Η Μάγια, η οποία έφτασε τους 7 τίτλους στα διπλά σε τουρνουά της ITF, είχε χάσει το 1ο σετ που έπαιξε στα μονά αυτή την εβδομάδα, από την Αιμιλία Πάντου, την οποία κατάφερε τελικά να κερδίσει με 5-7, 6-3, 6-4. Στη συνέχεια κέρδισε τη Δέσποινα Κοσκινά με 6-3, 6-4 και την Ιταλίδα Amanda Nai με 7-6 (5), 6-3.

Μετά από 4 ημιτελικούς, με πιο πρόσφατο αυτόν στο 30άρι της Πέγια στο Κόσοβο πριν από 2 εβδομάδες, αυτός ήταν ο 1ος της τελικός στα μονά στο ITF Juniors Circuit.

Δείτε όλα τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Mytilene Junior Cup

Στα αγόρια ξεχώρισε για τα ελληνικά χρώματα η παρουσία του Ανδρέα Πολυχρονόπουλου, που αγωνίστηκε σήμερα στον τελικό του διπλού και αντιστάθηκε σθεναρά απέναντι στον Bora Bakici από την Τουρκία, με τον τελευταίο να παίρνει τελικά τη νίκη με 6-1, 7-5.

Ο Πολυχρονόπουλος έπαιξε και στον χθεσινό τελικό του διπλού, μαζί με τον συμπαίκτη του Βίκτωρ Καλαϊτζή, με τον οποίο έδωσαν μάχη κόντρα στους Τσέχους Jan και Max Frohlich, Νο.1 στο ταμπλό, παρά την ήττα με 6-2, 7-6 (2).

Ο Πολυχρονόπουλος έχει κερδίσει 2 τίτλους ITF στα διπλά αυτή τη σεζόν, ενώ και εκείνος ήταν φιναλίστ σε ένα ITF τουρνουά για 1η φορά στα μονά. Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε να κερδίσει αυτή την εβδομάδα τον Εσθονό Nikita Gribyakin με 6-2, 6-2, τον Θοδωρή Παπαδόπουλο με 6-4, 6-2, τον Ισραηλινό Ray Chetewy Ungar με 3-6, 6-3, 6-0 και τον Τσέχο Max Frohlich με 7-5, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots