Πρωταθλήτρια στο διπλό του Ηρακλείου η Κουκούλη

 
Διόνη Κουκούλη
Διόνη Κουκούλη
tn team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 19:10

Η Διόνη Κουκούλη κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στο NANA Tennis Club του Ηρακλείου. Στον τελικό του μονού προκρίθηκε ο Ραφαήλ Παγώνης.

Η Κουκούλη ολοκλήρωσε σήμερα την εβδομάδα της στα χωμάτινα γήπεδα του NANA Tennis Club στη Χερσόνησο του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου και φιλοξενείται το διεθνές τουρνουά στα 12άρια της Tennis Europe (Category 2), ΝΑΝΑ Golden Beach U12.

Μπορεί στα μονά να μην κατάφερε η Διόνη να μπει στον τελικό, καθώς ηττήθηκε στα ημιτελικά από την Ιταλίδα Myrea Longhena με 6-2, 6-2, όμως η μέρα και η εβδομάδα έκλεισε πολύ θετικά, με τον τίτλο στο διπλό.

Μαζί με την Αυστριακή συμπαίκτριά της, Mia Neumueller, η Κουκούλη κέρδισε στον τελικό τις Καζάκες Aiyari Kuanshaliyeva και Emiliya Starusseva, με 6-4, 6-1.

Έκλεισαν την πορεία τους στο ταμπλό του διπλού χωρίς να χάσουν σετ Κουκούλη και Neumueller, που κέρδισαν στον 1ο γύρο τις Maryia Magro και Alessandra Urga με 6-4, 6-0, στα προημιτελικά τις Allegra Dantis και Eva Panchenko με 6-2, 6-3 και στα ημιτελικά τις Aiym Kanagatova και Polina Lazarenko με 6-3, 6-2.

Αυτός ήταν ο 7ος τίτλος συνολικά για την Κουκούλη σε διοργάνωση της Tennis Europe. H αθλήτρια του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, Νο.2 στην Ελλάδα στα 12άρια, έχει κερδίσει 6 τίτλους στα διπλά και έναν στα μονά, ενώ στη φετινή σεζόν ήταν ο 4ος τίτλος της, μετά τις πρωτιές της στα 12άρια της Πάτρας, της Σόφιας και των Σκοπίων, επίσης στα διπλά.

Στα ταμπλό των αγοριών του NANA Golden Beach U12, o Ραφαήλ Παγώνης προκρίθηκε στον τελικό του μονού, μετά και τη νίκη του επί του Αυστριακού Luca Sageder με 6-1, 6-0.

Μόνο 2 games έχει χάσει έως τώρα σε 5 αναμετρήσεις ο Παγώνης στα μονά, που διαγράφει μια εντυπωσιακή πορεία. Αύριο θα δώσει ένα πολύ δυνατό ματς τίτλου με τον Αυστριακό Moritz Freitag, που επίσης δεν έχει χαμένο σετ αυτή την εβδομάδα.

Ο Freitag κέρδισε σήμερα τον τίτλο στο διπλό, μαζί με τον Sageder, με τα δυο ελληνόπουλα, τον Μάξιμο Δημητρακά και τον Γιάννη Βασιλειάδη να παίρνουν τη 2η θέση, γνωρίζοντας την ήττα από τους δυο Αυστριακούς με 6-2, 6-0.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots