Μπήκαν στη μάχη του Tennis Europe Festival Παγώνης και Κουκούλη

 
Μπήκαν στη μάχη του Tennis Europe Festival Παγώνης και Κουκούλη
tn team Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 - 22:41

Ο Ραφαήλ Παγώνης και η Διόνη Κουκούλη μπήκαν σήμερα στη μάχη του Tennis Europe U12 & Under Festival, ενός εκ των κορυφαίων τουρνουά της κατηγορίας παγκοσμίως, το οποίο διεξάγεται στα γήπεδα της Rafa Nadal Academy. "Παρών" στην τελετή έναρξης και ο Toni Nadal.

Ο Παγώνης και η Κουκούλη έκαναν αμφότεροι πολύ καλές εμφανίσεις στις σημερινές πρεμιέρες τους στο μεγάλο event της Tennis Europe στην κατηγορία των 12 ετών, από το οποίο δέχτηκαν απευθείας προσκλήσεις (οι προσκλήσεις έγιναν βάσει απόδοσης των παικτών στα τουρνουά Category 1 U12  της Tennis Europe της φετινής σεζόν).

Μετά από μεγάλη μάχη με τον Ούγγρο Vencel Fazekas, ο Παγώνης ηττήθηκε με 7-6 (3), 7-6 (5). Δυνατή προσπάθεια έκανε και η Κουκούλη, η οποία ειδικά στο 2ο σετ ήταν πολύ κοντά, τελικά όμως δεν απέφυγε την ήττα από την Ισπανίδα Ainara Garcia Jimenez, με 6-2, 7-6 (5).

Το τουρνουά έχει τη μορφή του round robin κι έτσι τα δυο ελληνόπουλα θα αγωνιστούν και αύριο, συνεχίζοντας να έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν την 1η θέση του ομίλου, που οδηγεί στα νοκ-άουτ, δηλαδή στις καλύτερες 8άδες των ταμπλό.

Ο Παγώνης θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Ισπανό Beltran Serrano de Pablo Perez de Herrasti, ενώ η Κουκούλη θα παίξει απέναντι στην Τουρκάλα Zeliha Nil Cukurluoglu.

Η Κουκούλη έπαιξε και στο διπλό σήμερα, με συμπαίκτρια την Κροάτισσα Korana Barisic. Εκεί έφτασε ακόμα πιο κοντά στη νίκη και στην πρόκριση, μιας και όλοι οι αγώνες είναι νοκ-άουτ σ' αυτό το ταμπλό, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα από τις Cukurluoglu και Anna Shchavinska, με 7-6 (6), 7-6 (4). 

Αύριο θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στο διπλό ο Παγώνης, ο οποίος μαζί με τον Τούρκο Bekir Devran Esendagli, θα αντιμετωπίσουν τους Γάλλους Thomas Grevoul και Mario Vukovic.

Τον Ραφαήλ και τη Διόνη συνοδεύει στο Μανακόρ της Ισπανίας και στις εγκαταστάσεις της Rafa Nadal Academy o αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Βασίλης Παγώνης, ενώ στα σημερινά ματς των οποίων προηγήθηκε και η τελετή έναρξης, παραβρέθηκε ο διευθυντής της ακαδημίας, Toni Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots