16άδα η Γραμματικοπούλου, πρόκριση στα διπλά για Παπαμιχαήλ

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 - 23:24

Μετά από μια δυνατή μονομαχία με την Andrea Gamiz, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφερε να φύγει νικήτρια από το court και να πάρει την πρόκριση για την τελική 16άδα της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων του Colina στη Χιλή. Στα διπλά, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πέρασε στην προημιτελική φάση.

Μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά μάχης, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε την Andrea Gamiz από τη Βενεζουέλα με 7-5, 2-6, 7-5 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του COPA LP CHILE στο Colina της Χιλής.

Καθόλου εύκολο δεν ήταν το έργο της 22χρονης Ελληνίδας, απέναντι στην προερχόμενη από τα προκριματικά Gamiz, που προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1 στο 1ο σετ. Η Βαλεντίνη πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία game του σετ.

Στο 2ο σετ η Gamiz προγήθηκε ξανά με 3-0 αλλά αυτή τη φορά δεν επέτρεψε στη Βαλεντίνη να επιστρέψει, ενώ στο 3ο σετ η Ελληνίδα ήταν η παίκτρια που "ξέφυγε" πρώτη με break, στο 4-1. Η Gamiz μείωσε αρχικά σε 4-3 και αργότερα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, η Βαλεντίνη όμως δεν πτοήθηκε και είχε τον τελευταίο λόγο στην αναμέτρηση, κερδίζοντας μάλιστα 8 συνεχόμενους πόντους, για να ολοκληρώσει τη νίκη της με συνεχόμενα love game για το 7-5.

Στον 2ο γύρο της δυνατής διοργάνωσης της ITF, η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Elisabetta Cocciaretto, που κέρδισε τη Χιλιανή Fernanda Labrana νωρίτερα, με 6-2, 7-5.

Στο διπλό, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα συνεχίσει στα προημιτελικά, καθώς μαζί με τη συμπαίκτριά της από την Αργεντινή, Nadia Podoroska, κέρδισαν τις Ivania Martinich και Pauline Wuarin, με 6-2, 6-0, σε λιγότερο από μια ώρα.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία έχασε χθες ένα match point και δεν κατάφερε να προκριθεί και εκείνη στις "16" του μονού, απέναντι στη Βραζιλιάνα Carolina Meligeni Rodrigues Alves, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του διπλού τη Χιλιανή Barbara Gatica και τη Βραζιλιάνα Rebeca Pereira, που βρίσκονται στο Νο.4 του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots