"Λύγισε" στα τρια σετ η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου Φωτογραφία: IG / @omar__erre
tn team Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 - 0:25

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα από την Ισπανίδα Yvonne Cavaille-Reimers έπειτα από μάχη στα τρια σετ, για τον 1ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της Κόρδοβα στην Αργεντινή.

Δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή η Βαλεντίνη, η οποία παρά την προσπάθεια που έκανε τελικά "λύγισε" από την Cavalle-Reimers με 6-2, 6-7 (1), 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 20 λεπτά αγώνα.

Η 24χρονη Ελληνίδα, μετά την απώλεια του 1ου σετ πήρε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 2ο, όμως έχασε τα 4 επόμενα games και βρέθηκε πίσω με 6-5 και κοντά στον αποκλεισμό. Κατάφερε, ανατρέποντας το 5-6, 15-30 στο σερβίς της, να στείλει το σετ στο tie-break και εκεί επιβλήθηκε με 7-1.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να "γυρίσει" το ματς, αφού η Ισπανίδα, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά την πολύ καλή εβδομάδα της στην Κόρδοβα, κέρδισε και το 3ο σετ με 6-2, όπως και το 1ο, κερδίζοντας μάλιστα 6 games στη σειρά, αφού η Βαλεντίνη είχε προηγηθεί με 0-2.

Το τουρνουά της Κόρδοβα ολοκληρώθηκε νωρίς για τη Βαλεντίνη, αφού χθες είχε ηττηθεί και στο διπλό, όπου έπαιξε μαζί με την Ana Sofia Sanchez από το Μεξικό. Οι δυο παίκτριες ηττήθηκαν από την Κολομβιανή Yuliana Lizarazo και την Ιταλίδα Aurora Zantedeschi, με 2-6, 6-1, 10-7.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα η Βαλεντίνη κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Villa Maria στην Αργεντινή, με συμπαίκτρια τη Richel Hogenkmap, ενώ συνολικά στα 4 προηγούμενα τουρνουά της στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων, είχε 2 τίτλους και 2 τελικούς στα διπλά!

Το τουρνουά της Κόρδοβα θα συνεχίσει να έχει ελληνική εκπροσώπηση, αφού νωρίτερα σήμερα, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε την Ισπανίδα Andrea Lazaro Garcia, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-4, 7-5. Στον 2ο γύρο η Δέσποινα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρέζα Panna Udvardy.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots