Νέα μεγάλη νίκη για τη Μιχαέλα στο Ηράκλειο

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 - 18:09

Η Μιχαέλα Λάκη πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach τη Νο.1 του ταμπλό και Νο.553 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Risa Ushijima. Στον 2ο γύρο του μονού γυναικών προκρίθηκε και η Ανδριάννα Χριστοπούλου, ενώ στο κυρίως ταμπλό των ανδρών μπήκαν οι Αριστοτέλης Θάνος και Αλέξανδρος Σκορίλας.

Μια εβδομάδα μετά τη νίκη της επί της Ισραηλινής Nicole Khirin, που βρίσκεται στο Νο.670 της παγκόσμιας κατάταξης, η Μιχαέλα Λάκη έφτασε σε μια ακόμα σπουδαία νίκη στο Lyttos Beach του Ηρακλείου.

Στην πρεμιέρα της στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας του Ηρακλείου, η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 25χρονης Γιαπωνέζας Risa Ushijima, Nο.1 στο ταμπλό και Νο.553 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA - άλλοτε και Νο.359 - με 3-6, 6-3, 6-1.

Η Μιχαέλα έχασε τα πρώτα 4 games της αναμέτρησης και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ αν και ξεκίνησε καλά, απώλεσε προβάδισμα με 3-1 και ισοφαρίστηκε σε 3-3. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα κυριάρχησε κατά κράτος και κέρδισε τα 9 από τα 10 τελευταία games της αναμέτρησης, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες αγώνα.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων, η Μιχαέλα θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Alba Rey Garcia, που είναι 19 ετών και βρίσκεται στο Νο.874 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη 16άδα του τουρνουά προκρίθηκε και η Ανδριάννα Χριστοπούλου, η οποία έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και κέρδισε την Ισραηλινή Nicole Nadel με 6-2, 6-4.

Στην επόμενη φάση η Χριστοπούλου θα αντιμετωπίσει είτε τη Δήμητρα Παύλου, είτε την Ισραηλινή Nicole Khirin, Νο.4 στο ταμπλό.

Η Ζωή Σπύρου έπαιξε επίσης στο κυρίως ταμπλό, αλλά ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Julia Kimmelmann με 6-1, 6-1. Η Έλλη Λογοθέτη έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, αλλά μετά από μια μεγάλη μάχη "λύγισε" τελικά από τη Ρουμάνα Maria Sara Popa, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-3, 3-6, 10-8.

Στο τουρνουά των ανδρών, στο κυρίως ταμπλό μπήκαν οι Αριστοτέλης Θάνος και Αλέξανδρος Σκορίλας, που έκαναν αμφότεροι το 3 στα 3 στα προκριματικά. Ο Θάνος συνέτριψε τον Σλοβένο Jan Kupcic με 6-0, 6-2, ενώ ο Σκορίλας πήρε μια πολύ μεγάλη και δύσκολη νίκη εις βάρος του Ολλανδού Alec Deckers, No.6 στο ταμπλό, με 4-6, 7-6, 10-8.

Απευθείας στο κυρίως ταμπλό έπαιξαν οι Γιάννης Κουντουράκης και Γιάννης Σταμούλος, που δεν κατάφεραν όμως να πάρουν την πρόκριση για τον 2ο γύρο. Ο Κουντουράκης ηττήθηκε από τον Γερμανό Kai Wehnelt, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3, ενώ ο Σταμούλος ηττήθηκε από τον Βρετανό Jack Pinnington Jones, με 6-1, 6-4.

Στα διπλά, οι πρωταθλήτριες του τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, Ελένη Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο αλλά έκαναν μια μεγάλη ανατροπή και απέκλεισαν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, την Ushijima και τη Σέρβα Draginja Vukovic, με 6-7 (2), 7-5, 11-9, για να προκριθούν στα προημιτελικά.

Η Έλλη Λογοθέτη και η Σλοβάκα Stella Kovacicova ηττήθηκαν από τις Kimmelmann και Lian Tran, No.4 στο ταμπλό, με 1-6, 1-6.

Στους άνδρες ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Σέργης Κυρατζής ηττήθηκαν από το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, τους Βρετανούς Charles Broom και Henry Patten, με 3-6, 3-6. Οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Γιάννης Σταμούλος ηττήθηκαν από τους Ρουμάνους Nicholas David Ionel και Radu Florin Macovei με 4-6, 1-6 και οι Γιάννης Κουντουράκης και Αλέξανδρος Σκορίλας από τους Uisung Park και Harry Wendelken με 6-3, 2-6, 3-10.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών σε άνδρες και γυναίκες. Η Παύλου θα παίξει με την Khirin στο κεντρικό χωμάτινο γήπεδο του τουρνουά, που φέρει το όνομα της ξαδέρφης της Μαρίας Σάκκαρη. Στους άνδρες, που παίζουν στα σκληρά γήπεδα του Lyttos Beach, o Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Henry Patten, Νο.6 στο ταμπλό, ενώ ο Σκορίλας θα παίξει με τον Δανό Elmer Moller.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots