Πρωταθλήτρια η Γραμματικοπούλου στο Πόρτο (pics+vid)

 
Πρωταθλήτρια η Γραμματικοπούλου στο Πόρτο (pics+vid)
tn team Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 - 22:26

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Πόρτο, μαζί με την Quirine Lemoine. Αυτός ήταν ο 1oς τίτλος στη χρονιά και ο 23ος συνολικά στα διπλά, στην καριέρα της 25χρονης Ελληνίδας.

Η Γραμματικοπούλου και η Lemoine, Νο.1 στο τουρνουά του Πόρτο, ολοκλήρωσαν την εκπληκτική τους εβδομάδα με μια άνετη νίκη με 6-2, 6-3 απέναντι στις Νο.2 του ταμπλό Γαλλίδες, Audrey Albie και Leolia Jeanjean, για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Το ελληνοολλανδικό δίδυμο είχε μια φανταστική εβδομάδα, παίζοντας απευθείας στα προημιτελικά με bye, όπου απέκλεισε τις Πορτογαλίδες Maria Garcia και Sofia Pinto, με 6-0, 6-3. Χθες, κέρδισε για τα ημιτελικά την Kwan Yau Ng από το Χονγκ Κονγκ και την Moyuka Uchijima από την Ιαπωνία, με 4-6, 6-1, 10-6.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στη φετινή χρονιά για τη Βαλεντίνη και ο 23ος συνολικά στην καριέρα της σε ITF Pro διοργανώσεις στο διπλό. Ο σημαντικότερος ήταν στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων στο Stare Splavy πέρσι, με μια άλλη Ολλανδέζα στο πλευρό της, την Richel Hogenkamp.

Πλάι στη Lemoine, έχει κερδίσει 3 τίτλους, με τον πρώτο να είναι πίσω στο 2016, στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Σόφια στη Βουλγαρία. Το 2019 είχαν κερδίσει τίτλο σε άλλο ένα 25άρι, στο Ντεν Χάαγκ της Ολλανδίας.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία έχει στο ενεργητικό της και 12 τίτλους ITF στα μονά, είχε μια φανταστική σεζόν πέρσι στο διπλό, παίζοντας και σε δυο μεγάλους τελικούς: στο 250άρι της WTA στη Λωζάνη (μαζί με την Ulrikke Eikeri) και στο 125άρι της WTA στη Σεούλ (μαζί με τη Reka Luca Jani).

Βρίσκεται στο Νο.125 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στο διπλό, θέση που θα διατηρήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Στο μονό είναι στο Νο.191 του κόσμου και αναμένεται να κερδίσει 2 θέσεις τη Δευτέρα και να ανεβεί στο Νο.189.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots