Νικηφόρα πρεμιέρα για τη Βαλεντίνη στο Πόρτο

 
Νικηφόρα πρεμιέρα για τη Βαλεντίνη στο Πόρτο
tn team Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 - 19:50

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ξεκίνησε με νίκη την πορεία της στο Πόρτο της Πορτογαλίας και στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων.

Μόλις 5 games απώλεσε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων του Πόρτο, επικρατώντας της Ισπανίδας Fita Boluda Angela με 6-2, 6-3 σε 1 ώρα και 28 λεπτά παιχνιδιού.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία κατέκτησε το τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας (επίσης 25.000 δολαρίων) του Πόρτο στο διπλό, μαζί με την Ολλανδέζα Quirine Lemoine, προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο σετ και με 4-2 στο 2ο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Η Fita Boluda μείωσε σε 4-3, αλλά η Βαλεντίνη πήρε τα 2 επόμενα games και "σφράγισε" τη νίκη της σε 88 λεπτά.

Στον 2ο γύρο η Βαλεντίνη, η οποία βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό και στο Νο.189 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρέζα Adrienn Nagy, που ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά και σήμερα κέρδισε στον 1ο γύρο τη Σλοβένα Nika Radisic, με 6-2, 6-4.

Η Βαλεντίνη θα παίξει βεβαίως και στα διπλά, ξανά μαζί με τη Lemoine. Οι δυο πρωταθλήτριες πήραν bye για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο τις Πορτογαλίδες Lena Couto και Sofia Pinto.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots