Στα σημεία λύγισε η Βαλεντίνη

 
Στα σημεία λύγισε η Βαλεντίνη
tn team Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 - 19:47

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι από την Adrienn Nagy στο Πόρτο και έμεινε εκτός προημιτελικών στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων της ITF.

Μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά μάχης, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Adrienn Nagy με 4-6, 6-4, 6-4 και ολοκλήρωσε την πορεία της στο μονό του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Πόρτο.

Η 25χρονη Ελληνιδα, ανέτρεψε το 0-2 και το 2-3 στο 1ο σετ για να το κατακτήσει, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όμως και στα δυο επόμενα σετ, ώστε να κλείσει την αναμέτρηση και να πάρει την πρόκριση.

Στο 2ο σετ η 20χρονη Ουγγαρέζα, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της, βγήκε από μια πολύ δύσκολη θέση στο 9ο game, επιστρέφοντας από το 4-4, 15-30, για να κρατήσει το σερβίς της με 5-4. Στο επόμενο game έκανε και το break και έστειλε τον αγώνα σε 3ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ η Βαλεντίνη προηγήθηκε και με 4-3, αλλά η Nagy κέρδισε τα 3 επόμενα games και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της hardcourt διοργάνωσης.

Η Γραμματικοπούλου δεν θα αποχωρήσει ακόμα από το Πόρτο, καθώς αγωνίζεται και στο διπλό, όπου διεκδικεί τον 2ο διαδοχικό τίτλο της. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατακτήσει το τουρνουά στα ίδια γήπεδα μαζί με την Quirine Lemoine, με την οποία κέρδισαν χθες τις Πορτογαλίδες Lena Couto και Sofia Pinto. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις Kwan Yau Ng και Moyuka Uchijima, Νο.3 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots