2ος σερί τίτλος στο Πόρτο για τη Βαλεντίνη (pics)

 
Quirine Lemoine & Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Quirine Lemoine & Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Federação Portuguesa de Ténis
tennisnews team Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 - 19:18

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Quirine Lemoine έκαναν το 2 στα 2, κατακτώντας και αυτή την εβδομάδα τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων στο Πόρτο.

Η Γραμματικοπούλου και η Lemoine συνέτριψαν στον σημερινό τελικό την Ουγγαρέζα Adrienn Nagy και την Ινδή Prarthana Thombare, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0 σε κάτι λιγότερο από μια ώρα.

Η 25χρονη Ελληνίδα και η Ολλανδέζα συμπαίκτριά της, Νο.1 στο ταμπλό, έμειναν αήττητες αυτές τις δυο εβδομάδες στο Πόρτο, κατακτώντας μέσα σε 8 μέρες 2 τίτλους σε τουρνουά 25.000 δολαρίων της ITF, τον 3ο και τον 4ο που έχουν κερδίσει μαζί.

Συνολικά μετρούν 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Πόρτο, ενώ αυτή την εβδομάδα δεν έχασαν κανένα σετ, αφού κέρδισαν στα προημιτελικά (όπου πέρασαν με bye) τις Πορτογαλίδες Lena Couto και Sofia Pinto με 6-2, 6-2 και στα ημιτελικά τις Kwan Yau Ng (Χονγκ Κονγκ) και Moyuka Uchijima (Ιαπωνία) με 6-3, 6-3. Έχασαν δηλαδή μόλις 12 games όλη την εβδομάδα.

Για τη Βαλεντίνη, που βρίσκεται στο Νο.125 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, αυτός ήταν ο 24ος τίτλος καριέρας στα διπλά, σε διοργανώσεις της ITF. Έχει κατακτήσει και 12 τίτλους στα μονά.

Ο 24ος τίτλος στα διπλά ήταν και για την 30χρονη Lemoine, που βρίσκεται στο Νο.306 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, ενώ παλιότερα έχει φτάσει έως και το Νο.116 (carrer high Νο.137 στα μονά).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots