Μεγάλη πρόκριση για την Κοροκοζίδη στο Ηράκλειο

 
Μεγάλη πρόκριση για την Κοροκοζίδη στο Ηράκλειο
tn team Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 14:05

Στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε ITF Pro διοργάνωση προκρίθηκε η Έλενα Κοροκοζίδη, που πέτυχε νέα μεγάλη νίκη στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Nana Golden Beach Hotel στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Η σπουδαία εβδομάδα της Έλενας Κοροκοζίδη στο Ηράκλειο της Κρήτης συνεχίζεται, με την Ελληνίδα παίκτρια να κερδίζει σήμερα την Agustina Chlpac από την Αργεντινή, με 7-5, 6-2.

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με double break στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 0-3, κατάφερε όμως να ισοφαρίσει σε 3-3. Στη συνέχεια υπέστη νέο break και έμεινε ξανά πίσω, στο 3-4 και στο 4-5, με την Chlpac να έχει τη δυνατότητα να σερβίρει για το σετ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Κοροκοζίδη κυριάρχησε κατά κράτος στο court και κέρδισε τα 9 από τα 11 επόμενα games, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 45 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη για την Κοροκοζίδη, που ακόμα δεν έχει χάσει σετ αυτή την εβδομάδα και κάνει ένα σπουδαίο τουρνουά. Χθες έβγαλε εκτός και το Νο.1 του ταμπλό, την Ιταλίδα Federica Arcidiacono, Νο.652 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-3, 6-2. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τη Δήμητρα Παύλου με 6-2, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο είχε αποκλείσει και την Ιταλίδα Costanza Traversi, με 6-3, 6-3.

Αυτό είναι μόλις το 4ο τουρνουά της καριέρας της στο επαγγελματικό tour της ITF για την Κοροκοζίδη, που θα παίξει στον πρώτο της τελικό αύριο.

Θα αντιμετωπίσει είτε την Ivana Sebestova από την Τσεχία, Νο.3 στο ταμπλό, είτε την Ουκρανή Oleksandra Oliynykova, Νο.5 στο ταμπλό.

Ο ημιτελικός αυτός αναβλήθηκε για αύριο εξαιτίας της βροχής, όπως για αύριο μεταφέρθηκε και ο τελικός του διπλού, που θα έχει επίσης ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η Δήμητρα Παύλου και η Simona Ogescu από τη Ρουμανία θα αντιμετωπίσουν τη Silvia Ambrosio και την Sebestova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots