Στην 8άδα η Γραμματικοπούλου, εκτός η Σακελλαρίδη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 - 13:53

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε το 2 στα 2 στο Santa Margherita di Pula και προκρίθηκε στις "8" καλύτερες της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων. Δεν τα κατάφερε η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Η Γραμματικοπούλου επιβλήθηκε της Ισπανίδας Claudia Hoste Ferrer με 6-1, 7-5 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης του Santa Margherita di Pula στην Ιταλία.

Η 26χρονη Ελληνίδα, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.207 στην παγκόσμια κατάταξη, δυσκολεύτηκε μόνο στο 2ο σετ, στο οποίο κατάφερε να επιστρέψει από break πίσω στο 3-4 και να το κερδίσει τελικά με 7-5.

Στον αυριανό προημιτελικό, η Βαλεντίνη θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Anastasia Abbagnato, που έχει κερδίσει τα 4 τελευταία σετ που έπαιξε στο τουρνουά και απέκλεισε τη Νο.8 του ταμπλό, Lexie Stevens.

Εκτός προημιτελικής φάσης έμεινε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία γνώρισε την ήττα από την φίλη και συμπαίκτριά της, Oana Gavrila, με 6-3, 7-5, έπειτα από ένα κλειστό παιχνίδι.

Η Σακελλαρίδη και η Gavrila έπαιξαν στη συνέχεια στο διπλό, όπου είναι στο Νο.1 του ταμπλό και για τα προημιτελικά κέρδισαν τις Ιταλίδες Barbara και Marcella Dessolis με 6-0, 6-2. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις Νο.4 του ταμπλό, Sandra Samir και Ikumi Yamazaki. 

Στο τουρνουά των ανδρών, μια εξαιρετική προσπάθεια έκαναν οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης στα προημιτελικά του διπλού σήμερα, στο τέλος όμως "λύγισαν" από τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Πολωνό Piotr Matuszewski και τον Γερμανό Kai Wehnelt, με 4-6, 6-1, 13-11.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots