Πρόκριση στο διπλό για τη Ματούλα

 
Πρόκριση στο διπλό για τη Ματούλα
tn team Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 - 19:07

Η Μάρθα Ματούλα ηττήθηκε στη φάση των "16" στο 25άρι τουρνουά του Tossa de Mar στην Ισπανία, ωστόσο έκλεισε τη μέρα της με νίκη, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του διπλού.

Η Ματούλα ηττήθηκε έπειτα από ένα κλειστό ματς από τη Γαλλίδα Lucie Nguyen Tan, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.388 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-3, 7-6 (5).

Στο 1ο σετ η 19χρονη Γαλλίδα έκανε το break και "ξέφυγε" με 4-1, διατηρώντας το προβάδισμα αυτό έως και το τέλος, για να φτάσει στην κατάκτησή του με 6-3.

Στο 2ο σετ η Ματούλα έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε με 4-1, αλλά η Nguyen Tan την ισοφάρισε στο 4-4. Η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε ακόμα με 5-4 και με 6-5, δεν μπόρεσε όμως να κλείσει το σετ κι έτσι σε ένα κλειστό tie-break, στο οποίο η Ματούλα είχε προηγηθεί με 4-2, η Γαλλίδα ολοκλήρωσε τελικά τη νίκη της, έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά παιχνιδιού.

Στα διπλά η Ματούλα θα συνεχίσει στα ημιτελικά, καθώς μαζί με τη Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Arina Gabriela Vasilescu, κέρδισαν τις Ισπανίδες Jordina Cegarra Ramirez και Paula Ortega Redondo, με 6-2, 6-4.

Στα ημιτελικά Ματούλα και Vasilescu θα αντιμετωπίσουν την Ιταλίδα Martina Colmegna και την Κολομβιανή Maria Fernanda Herazo Gonzalez.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots