Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 - 14:24

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πάλεψε για σχεδόν 3 ώρες απέναντι στην Diane Parry, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.109 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αλλά δεν απέφυγε την ήττα στο 3ο σετ κι έτσι έμεινε εκτός προημιτελικών στο δυνατό 60άρι τουρνουά του Ζάγκρεμπ.

Για 2 ώρες και 43 λεπτά μονομάχησαν Parry και Γραμματικοπούλου στο Ζάγκρεμπ σήμερα, με την 20χρονη Γαλλίδα, Νο.109 στον κόσμο και άλλοτε Νο.58, να "λυγίζει" στο 3ο σετ την Ελληνίδα τενίστρια και να παίρνει τη νίκη με 6-4, 6-7 (1), 6-1.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, ειδικά στα πρώτα δυο σετ, με τη Βαλεντίνη να είναι μπροστά μέχρι και με 4-3 στο 1ο, αλλά να χάνει το σερβίς της αργότερα και τελικά να χάνει και το σετ στα 10 games.

Στο 2ο σετ η Βαλεντίνη έχασε το προβάδισμα από το 4-1 και το 5-3, αλλά δεν το έβαλε κάτω και τελικά κατάφερε να το κερδίσει στο tie-break, όπου ήταν αλάνθαστη και επιβλήθηκε με 7-1.

Και το 3ο σετ ξεκίνησε με μάχη, με ένα κομβικής σημασίας 3ο game, αφού η Γαλλίδα χρειάστηκε 4 game points για να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει το 2-1. Μετά απ' αυτό έκανε το break και το σετ άλλαξε πολύ γρήγορα, με την Parry να κάνει και 2ο συνεχόμενο break και να φτάνει στην επικράτηση με 6-1.

Ήταν μια καλή εμφάνιση και σήμερα για τη Γραμματικοπούλου, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είχε 6 συνεχόμενες νίκες πίσω της. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula στην Ιταλία.

Στα προημιτελικά του Zagreb Ladies Open, η Parry θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Ekaterina Makarova, που έβγαλε εκτός τη Νο.5 του ταμπλό, Selena Janicijevic, με 4-6, 6-3, 6-3.

Η Γραμματικοπούλου παραμένει στο ταμπλό του διπλού, όπου μαζί με την Dalila Jakupovic βρίσκονται στα προημιτελικά και θα παίξουν αύριο με τις Victoria Borodulina και Niki Tomeljak.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots