Πολύ μεγάλη νίκη για τη Ματούλα στην Τυνησία

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα © United Foto Press | Jose Rasquinho
tn team Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 - 17:25

Μια πολύ εντυπωσιακή νίκη πανηγύρισε η Μάρθα Ματούλα στη La Marsa της Τυνησίας, αφού απώλεσε μόλις 4 games από την κορυφαία του ταμπλό και Νο.249 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Berfu Cengiz, για να προκριθεί στην καλύτερη 8άδα της διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων της ITF.

Μόλις 72 λεπτά ήταν αρκετά για τη Μάρθα Ματούλα, ώστε να αποκλείσει την κορυφαία παίκτρια στο ταμπλό της δυνατής διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενείται σε σκληρές επιφάνειες στη La Marsa της Τυνησίας.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της στο 40άρι της Τυνησίας, επιβλήθηκε της Τουρκάλας Berfu Cengiz, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.249 στον κόσμο, με 6-3, 6-1.

Ανέτρεψε μάλιστα το 0-3 στο 1ο σετ, για να κάνει ένα τρομερό σερί σε μια αντεπίθεση διαρκείας, κατά την οποία κέρδισε τα 12 από τα 13 games που παίχτηκαν, απέναντι σε μια παίκτρια που κάνει εξαιρετική σεζόν.

Η Ματούλα, η οποία βρίσκεται στο Νο.507 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε τις 4 νίκες στη σειρά στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας και ακόμα δεν έχει απωλέσει σετ.

Στα προκριματικά ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Hanna Vinahradava με 6-0, 6-1, ενώ κέρδιζε την Fanny Ostlund με 5-2, όταν η Σουηδέζα εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού.

Μ' αυτές τις δυο νίκες μπήκε στο κυρίως ταμπλό, όπου αντιμετώπισε την Τρίτη για τον 1ο γύρο τη Γαλλίδα Yasmine Mansouri, Νο.479 στον κόσμο, την οποία κέρδισε με 6-4, 6-4.

Με τη σημερινή νίκη της βελτίωσε και την πολύ καλή επίδοση της προηγούμενης εβδομάδας, όταν σε ένα άλλο 40άρι, στο Montemor-O-Novo, είχε φτάσει μέχρι τη φάση των "16", ξεκινώντας και τότε από τα προκριματικά.

Στα προημιτελικά του La Marsa Open, θα αντιμετωπίσει την 27χρονη Λιθουανή Justina Mikulskyte, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.365 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Να σημειωθεί πως οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί άλλη μια φορά φέτος, στο χωμάτινο 100άρι του Oeiras στην Πορτογαλία, με τη Mikulskyte να επικρατεί στα 3 σετ σε εκείνο το παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots