Νέος τίτλος για τη Γραμματικοπούλου

 
Νέος τίτλος για τη Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 17:26

Μια εβδομάδα μετά τον μεγάλο τίτλο που κέρδισε στο 40άρι του Otocec στα μονά, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πρόσθεσε ακόμα μια κούπα στη συλλογή της, κατακτώντας το 25άρι του Kursumlijska Banja στα διπλά.

Η Γραμματικοπούλου μπορεί να μη συνέχισε το νικηφόρο της σερί στα μονά αυτή την εβδομάδα, μετά και τον θρίαμβό της στο Otocec, ωστόσο θα φύγει από τη Σερβία με έναν τίτλο, αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα διπλά του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Kursumlijska Banja.

Στον σημερινό τελικό, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια και η Ρωσίδα Sofya Lansere, κέρδισαν τις Jazmin Ortenzi και Ekaterina Reyngold με 6-3, 6-2 σε κάτι λιγότερο από μια ώρα.

Ολοκλήρωσαν έτσι την άψογη εβδομάδα της στα χωμάτινα courts του Kursumlijska Banja, όπου δεν έχασαν ούτε ένα σετ. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τις Selina Atay και Maria Mikhailova με 7-5, 6-3, στα προημιτελικά τις Aleksandra Pospelova και Ecaterina Visnevscaia με 6-3, 6-3, ενώ στα ημιτελικά τις Luisa Meyer auf der Heide και Σαπφώ Σακελλαρίδη με 6-4, 7-5.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος στα διπλά για τη Βαλεντίνη στη φετινή σεζόν, μετά το 25άρι του Santa Margherita di Pula και το 60άρι στο Ζάγκρεμπ, ο 5ος φετινός τίτλος συνολικά, αν συμπεριλάβουμε και τα μονά, ενώ στην καριέρα της μετράει 28 τίτλους στα διπλά (16 εξ αυτών σε 25άρια τουρνουά) και 15 στα μονά.

Την επόμενη εβδομάδα η Βαλεντίνη θα αγωνιστεί στο Ricany της Τσεχίας και στο τουρνουά 60.000 δολαρίων που θα γίνει εκεί, παίζοντας στο μονό και στο διπλό, με συμπαίκτρια την Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Στο μεταξύ το τουρνουά του Kursumlijska Banja συνεχίζεται με αμείωτο το ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η Δήμητρα Παύλου πανηγύρισε μια ακόμα μεγάλη νίκη σήμερα, εις βάρος της Τσέχας Michaela Bayerlova, και θα είναι στον αυριανό τελικό του μονού. Θυμίζουμε πως η Παύλου είχε ολοκληρώσει και την πορεία της Γραμματικοπούλου, στην προημιτελική φάση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots