Τίτλος στο διπλό για τη Χριστοφή

 
Τίτλος στο διπλό για τη Χριστοφή
tn team Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 - 21:09

Η Έλενα Χριστοφή κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF στη Σερβία.

Η Χριστοφή και η Σέρβα συμπαίκτριά της, Natalija Senic, κέρδισαν στον σημερινό τελικό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων στο Kursumlijska Banja της Σερβίας τη Βραζιλιάνα Ana Candiotto και την Περουβιανή Anastasia Iamachkine, Νο.2 στο ταμπλό, με 7-6 (5), 6-3.

Η Χριστοφή και η Senic απώλεσαν ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ και βρέθηκαν πίσω με break στο 5-6. Κατάφεραν όμως να πάρουν πίσω το break και να στείλουν το σετ σε tie-break, όπου το κέρδισαν με 7-5.

Στο 2ο σετ το ελληνοσερβικό δίδυμο "ξέφυγε" με break στο 4-2 και δεν έχασαν ποτέ το πάνω χέρι, για να ολοκληρώσουν το σετ στο 9ο game και τον τελικό, μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτός ήταν ο 3ος φετινός τίτλος για τη Χριστοφή σε ITF Pro διοργάνωση και ο 9ος συνολικά στην καριέρα της.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.344 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA στα διπλά, είχε ένα δύσκολο ταμπλό στο Kursumlijska Banja, όπου μεταφέρθηκε το τουρνουά από το Prokuplje της Σερβίας.

Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Γαλλίδα Tiphanie Lemaitre και την Αργεντίνα Jazmin Ortenzi με 7-6 (4), 4-6, 10-2. Στα προημιτελικά, μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, κέρδισε την Αυστραλή Elena Micic και τη Σέρβα Anja Stankovic με 1-6, 6-2, 10-8, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε την Αργεντίνα Justina Maria Gonzalez Daniele και την Sylvie Zund από το Λιχτενστάιν, με 6-2, 7-6 (4).

Θυμίζουμε πως στο ίδιο τουρνουά, πρωταθλήτρια στα μονά αναδείχθηκε η Μιχαέλα Λάκη, η οποία κέρδισε νωρίτερα στον τελικό τη Σέρβα Andjela Lazarevic με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots