Μπήκε 4άδα η Ματούλα

 
Μπήκε 4άδα η Ματούλα
tn team Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 - 18:23

Η Μάρθα Ματούλα συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στο 25άρι του Kursumlijska Banja στη Σερβία και προκρίθηκε στην τελική 4άδα.

Η Ματούλα κέρδισε τη Γερμανίδα Kathleen Kanev με 6-3, 6-3 και πήρε μέσα σε 77 λεπτά την πρόκριση για την ημιτελική φάση του τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη της 26χρονης Ελληνίδας στο τουρνουά, στο οποίο ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι την 4άδα. Δεν έχει χάσει μάλιστα κανένα σετ σ' αυτές τις 5 αναμετρήσεις, ούτε απέναντι στην κορυφαία του ταμπλό και άλλοτε Νο.60 στη WTA, Cagla Buyukakcay, την οποία απέκλεισε στον 1ο γύρο.

Η Ματούλα δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη νικηφόρα της πορεία και στο διπλό, όπου παίζει μαζί με την Έλενα Χριστοφή. Οι δυο Ελληνίδες έπαιξαν σήμερα στα ημιτελικά κόντρα στις κορυφαίες του ταμπλό, τη Ρουμάνα Cristina Dinu και την Ουκρανή Valeriya Strakhova, ηττήθηκαν όμως με 4-6, 6-0, 12-10, χάνοντας απίθανη ευκαιρία στο match tie-break, όπου είχαν προηγηθεί με 8-0 και με 9-2, έχοντας 7 συνεχόμενα match points!

Αύριο, η Ματούλα θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά του μονού στο Court Viktor Troicki τη 18χρονη Σέρβα Anja Stankovic, που βρίσκεται στην καλύτερή της φάση και πριν από 2 εβδομάδες είχε κατακτήσει τον 1ο τίτλο της καριέρας της στα ίδια γήπεδα, σε διοργάνωση 15.000 δολαρίων. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots