Το σήκωσε η Ματούλα στη Σερβία!

 
Το σήκωσε η Ματούλα στη Σερβία!
tn team Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 - 14:27

Τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της - 1ο σε τουρνουά 25.000 δολαρίων - κατέκτησε η Μάρθα Ματούλα στο ITF Pro Tour, ολοκληρώνοντας την τρομερή της εβδομάδα χωρίς χαμένο σετ σε 7 αναμετρήσεις!

H 26χρονη Ματούλα έπαιξε και σήμερα πολύ καλά, για να κερδίσει τον τελικό με τη Ρουμάνα Anca Alexia Todoni με 6-2, 7-6 (2) και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο 25άρι του Kursumlijska Banja στη Σερβία.

Κάτι λιγότερο από 2 ώρες χρειάστηκε η Μάρθα για να πανηγυρίσει τη νίκη. Στο 1ο σετ κέρδισε 5 games στη σειρά για να πάει από το 1-2 στο 6-2, ενώ στο 2ο σετ έκανε το break στο 11ο game και προηγήθηκε με 6-5.

Δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο σερβίς της, υπέστη break για το 6-6, έμεινε όμως ψύχραιμη στο tie-break και προηγήθηκε με 4-0. Η Todoni μείωσε προσωρινά σε 4-2, αλλά η Μάρθα πήρε τους 3 επόμενους πόντους και "σφράγισε" την πολύ σπουδαία επικράτηση.

Ήταν γενικά μια σπουδαία εβδομάδα για τη Ματούλα, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο χωμάτινο 25άρι της ITF. Από την περασμένη Κυριακή, δηλαδή μέσα σε 8 ημέρες, έδωσε 7 αγώνες, κερδίζοντάς τους όλους χωρίς να απωλέσει σετ!

Αποκορύφωμα ήταν η νίκη της ενάντια στη Νο.1 του ταμπλό και Νο.254 στον κόσμο - άλλοτε και Νο.60 - Cagla Buyukakcay, στον 1ο γύρο του τουρνουά. Απέκλεισε ακόμα τη Δήμητρα Παύλου στον 2ο γύρο, τη Γερμανίδα Kathleen Kanev στα προημιτελικά και τη Σέρβα Anja Stankovic στα ημιτελικά.

Έπαιξε για 1η φορά σήμερα σε έναν τελικό διοργάνωσης 25.000 δολαρίων και κατάφερε να τον συνδυάσει με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, για να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της και 2ο συνολικά, μετά το 15άρι του Ηρακλείου στην Κρήτη το 2021. Στα διπλά έχει κερδίσει άλλους δυο επαγγελματικούς ITF τίτλους, επίσης σε 15άρια τουρνουά, στο Ηράκλειο το 2021 και στο Αμιάν της Γαλλίας φέτος.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Martha Matoula (@matmarsha)

Η Ματούλα, η οποία συνεχώς ανεβαίνει και στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, βρίσκεται στο Νο.443 του κόσμου αυτή τη στιγμή, μόλις μια θέση χαμηλότερα από το career high της, που αναμένεται να βελτιώσει μετά το Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots