Νέα μεγάλη νίκη για τη Ματούλα!

 
Νέα μεγάλη νίκη για τη Ματούλα!
tn team Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 - 16:37

Η Μάρθα Ματούλα συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και για 2η διαδοχική εβδομάδα απέκλεισε την καλύτερη παίκτρια του ταμπλό, για να φτάσει τις 6 διαδοχικές νίκες σε διοργανώσεις 25.000 δολαρίων της ITF!

Λίγο μετά την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου της καριέρας της στο 25άρι του Kursumlijska Banja της Σερβίας, η Μάρθα Ματούλα μεταφέρθηκε στην Ισπανία για το 25άρι του Getxo στη Χώρα των Βάσκων και στην πρεμιέρα της έβγαλε εκτός το Νο.1 του ταμπλό, την Τσέχα Anna Siskova, με 4-6, 6-4, 6-3.

Όχι μόνο έφτασε τις 6 νίκες στη σειρά η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.451 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά αυτή είναι και η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην οποία αποκλείει το Νο.1 του ταμπλό μιας διοργάνωσης, χωρίς να είναι η ίδια seeded. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Σερβία, είχε κερδίσει την άλλοτε Νο.60 στον κόσμο, Cagla Buyukakcay.

Η Siskova, η οποία βρίσκεται στο Νο.350 του κόσμου και έχει φτάσει έως και το Νο.236 στο παρελθόν, ανέτρεψε το 0-2 στο 1ο σετ, για να φτάσει να προηγείται με 6-4, 4-2 στο 2ο, αγκαλιάζοντας την πρόκριση.

Ακολούθησε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση από τη Ματούλα, που κέρδισε τα 8 από τα 9 επόμενα games και βρέθηκε να προηγείται με 4-1 στο 3ο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-3, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Η Ματούλα μπήκε στην καλύτερη 16άδα του ισπανικού χωμάτινου τουρνουά και αύριο θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα qualifier Irene Lavino, για μια θέση στα προημιτελικά.

Στο ίδιο τουρνουά συμμετείχε και η Έλενα Χριστοφή, η οποία μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά, χάρη στη νίκη της επί της Ισπανίδας Maria Aran Teixido Garcia, με 6-3, 6-1.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό αντιμετώπισε την πολύ δυνατή και έμπειρη Γαλλίδα Amandine Hesse, από την οποία γνώρισε την ήττα με 6-3, 6-4.

Στο τουρνουά των ανδρών του Getxo αγωνίζεται ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που κέρδισε χθες τον Ισπανό Vicente Oliver Moratalla με 6-4, 1-6, 7-5 και θα παίξει αύριο με τον επίσης Ισπανό, Imanol Lopez Morillo, για μια θέση στα προημιτελικά.

Ο αδερφός του Στέφανου, Δημήτρης Σακελλαρίδης, ολοκλήρωσε την πορεία του στα προκριματικά, ενώ παίζουν μαζί και στο διπλό, όπου βρίσκονται στο Νο.2 του ταμπλό και νίκησαν σήμερα τους Γάλλους Liam Branger και Valentin Lapalu με 7-6 (5), 6-7 (5), 10-6 για να μπουν στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots