Εγκατέλειψε λόγω ασθένειας η Ματούλα

 
Εγκατέλειψε λόγω ασθένειας η Ματούλα
tn team Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 - 18:50

Δεν μπόρεσε να αγωνιστεί όπως θα ήθελε σήμερα η Μάρθα Ματούλα στην πολύ δύσκολη αναμέτρησή της με τη Sara Bejlek στο Parnu της Εσθονίας, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στα προημιτελικά του μονού και στα ημιτελικά του διπλού της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF.

Η Ματούλα προσπάθησε να παίξει, αλλά μετά από 14 μόλις λεπτά και με το σκορ να είναι 5-0 στο 1ο σετ, εγκατέλειψε την αναμέτρησή της με την Τσέχα Bejlek, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.188 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.332 στην παγκόσμια κατάταξη απ' αυτή την εβδομάδα (career high), ήταν άρρωστη και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς, ενώ απέσυρε τη συμμετοχή της και από τον ημιτελικό του διπλού, όπου συμμετείχε μαζί με την Έλενα Χριστοφή.

Αν και με άδοξο τέλος, ήταν ακόμα μια θετική εβδομάδα για τη Ματούλα, που κέρδισε στον 1ο γύρο τη Λετονή Daniela Vismane, No.373 στον κόσμο, με το εμφατικό 6-4, 6-0. Στον 2ο γύρο απέκλεισε και την Εσθονή Anet Angelika Koskel, με 6-2, 6-2.

Διανύει μια πολύ καλή περίοδο από τον προηγούμενο μήνα η Ελληνίδα τενίστρια, ξεκινώντας από τις καλές πορείες στα 40άρια του Montemor-O-Novo στην Πορτογαλία και του La Marsa στην Τυνησία, όπου έφτασε στη 16άδα και στα προημιτελικά αντίστοιχα, έχοντας ξεκινήσει και στα δυο από τα προκριματικά.

Στη συνέχεια έφτασε στις "32" στο 60άρι της Μαδρίτης, για να έρθει το αποκορύφωμα, τα δυο 25άρια στο Kursumlijska Banja της Σερβίας και στο Getxo της Ισπανίας. Στο πρώτο ξεκίνησε από τα προκριματικά και κατέκτησε τον τίτλο, ενώ στο δεύτερο ήταν φιναλίστ, με αποτέλεσμα να κερδίσει αυτή την εβδομάδα 119 θέσεις και από το Νο.451 να "αναρριχηθεί" στο Νο.332 της WTA. Όλα αυτά, ενώ μπήκε για πρώτη φορά στο Top 500 της WTA μόλις τον περασμένο Μάιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots