Έκανε το πρώτο βήμα στη Μαδρίτη η Παπαμιχαήλ

 
Έκανε το πρώτο βήμα στη Μαδρίτη η Παπαμιχαήλ
tn team Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 - 19:06

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πέτυχε την πρώτη από τις δυο νίκες που χρειάζονται, για να μπει στο κυρίως ταμπλό της δυνατής διοργάνωσης των 100.000 δολαρίων της Μαδρίτης.

Στη σημερινή της πρεμιέρα στο Open Villa de Madrid, η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Ισπανίδας Paula Arias Manjon με 6-2, 6-7 (2), 6-2, έπειτα από μάχη 2 ωρών και 54 λεπτών.

Προηγήθηκε με 6-2, 5-3 η Παπαμιχαήλ και είχε ένα match point στο 9ο game για το 6-3, υπέστη όμως break στο ίδιο game και τελικά έχασε το σετ στο tie-break, μπαίνοντας σε περιπέτειες.

Δεν πτοήθηκε ωστόσο, έμεινε ήρεμη και στο 3ο σετ ήταν η καλύτερη παίκτρια, για να πάρει έστω και σε σχεδόν 3 ώρες την πρόκριση για τον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών της χωμάτινης διοργάνωσης της ισπανικής πρωτεύουσας.

Αύριο η Παπαμιχαήλ, Νο.8 στο ταμπλό των προκριματικών και Νο.231 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει για μια θέση στο κυρίως ταμπλό την Πολωνή Martyna Kubka, Νο.15 στο ταμπλό και Νο.351 στον κόσμο.

Στη Μαδρίτη βρίσκεται και η Έλενα Χριστοφή, η οποία ωστόσο έμεινε νωρίς εκτός μονού, καθώς ηττήθηκε από την Ολλανδέζα Eva Vedder με 6-1, 6-1. Ήταν πολύ δύσκολο ματς για την 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αφού μόλις χθες το απόγευμα έπαιζε στον τελικό του W35 τουρνουά στο Plaja D' Aro της Καταλονίας και προερχόταν από ταξίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots