3ος τίτλος στη χρονιά για τη Χριστοφή

 
3ος τίτλος στη χρονιά για τη Χριστοφή
tn team Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 - 10:27

Τον 3ο τίτλο της στη φετινή σεζόν κατέκτησε η Έλενα Χριστοφή και 2ο στις 3 τελευταίες εβδομάδες, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο W35 τουρνουά της ITF, στο Platja D'Aro της Ισπανίας.

Η Χριστοφή και η Λετονή συμπαίκτριά της, Daniela Vismane, κέρδισαν στον τελικό του Torneig Internacional Femeni Platja D' Aro την Πορτογαλίδα Matilde Jorge και τη Λετονή Diana Marcinkevica με 6-4, 6-2, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων W35 κατηγορίας της ITF.

Κανένα σετ δεν έχασαν αυτή την εβδομάδα στα χωμάτινα γήπεδα του Plaja D' Aro της Καταλονίας Χριστοφή και Vismane, που πέρασαν με bye στα προημτιελικά. Εκεί κέρδισαν τη Γερμανίδα Elena Giovanna Giessler και την Κινέζα Min Liu με 6-1, 6-4, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τις Ισπανίδες Celia Anson Sanchez και Charo Esquiva Banuls με 7-5, 6-3.

Ήταν η 3η διαδοχική εβδομάδα που έπαιξε σε τελικό η Χριστοφή και μάλιστα με 3 διαφορετικές συμπαίκτριες. Πριν 2 εβδομάδες κέρδισε τον τίτλο σε ακόμα ένα 35άρι τουρνουά, στο Santa Margherita di Pula της Ιταλίας, μαζί με τη Lia Karatancheva, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στην ίδια πόλη και σε τουρνουά της ίδιας κατηγορίας ήταν φιναλίστ, με παρτενέρ τη Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Στη σεζόν ήταν ο 3ος τίτλος της, καθώς είχε κερδίσει και ένα τουρνουά 15.000 δολαρίων στο Lyttos Beach με τη Σακελλαρίδη τον περασμένο Μάρτιο, ενώ συνολικά έφτασε τους 14 τίτλους καριέρας σε διοργανώσεις της ITF στα διπλά.

Αυτή τη στιγμή, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο Νο.268 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, που είναι και το career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots