Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Διαμαντής, 2ος στη Γαλλία! (pics)

 
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Διαμαντής, 2ος στη Γαλλία! (pics)
tennisnews team Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 - 14:25

Ούτε η κούραση από τα συνεχόμενα ματς, ούτε από τα ταξίδια ήταν ικανά να σταματήσουν τον Στέφανο Διαμαντή. Ο 29χρονος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο συνεχίζει χωρίς ανάσα τη συμμετοχή του στα εκτός συνόρων τουρνουά και σειρά είχε το "Open de Vendee" στη Γαλλία που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 13-15 Μαΐου στην περιοχή Roche sur Yon.

Ο Καρδιτσιώτης τενίστας κατάφερε μετά από δυνατά ματς με πολύ υψηλό ανταγνωνισμό να φτάσει μέχρι τον τελικό του ταμπλό, εκεί που αντιμετώπισε το No. 44 της παγκόσμιας κατάταξης Κινέζο Zujun Wei, γνωρίζοντας το πρωί της Κυριακής την ήττα με 6-0, 6-0.

Ο Διαμαντής αντιμετώπισε αρχικά τον Antoine Grelet στους "16" την Παρασκευή (13/5) και τον απέκλεισε με 6-1, 6-4.

H επόμενη αναμέτρηση (14/5) περιλάμβανε αγώνα στα προημιτελικά με τον Gaetan Menguy, επίσης Γάλλο, τον οποίο έθεσε εκτός συνέχειας με 6-4, 6-3.

Στα ημιτελικά, η μάχη ήταν συγκλονιστική με τον Διαμαντή να αναδεικνύεται και εκεί νικητής κόντρα στον Γάλλο David Dalmasso με 6-3, 5-7, 6-3.

Παράλληλα, ο πρωταθλητής μας είχε συμμετοχή και στο διπλό του τουρνουά όπου αγωνίστηκε με συμπαίχτη τον Γαλλομαροκινό Lahcen Majdi. Η πορεία τους σταμάτησε στα ημιτελικά όπου γνώρισαν την ήττα από τους Γάλλο David Dalmasso και Κινέζο Zujun Wei.

Αρχικά, οι Διαμαντής-Lahcen προκρίθηκαν με bye στα προημιτελικά ως Νο. 2 του ταμπλό και στους "8" τέθηκαν αντιμέτωποι με τους Γκαϊάρ και Μαρτίν από τη Γαλλία που τους κατέβαλαν με 7-6, 6-2.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Διαμαντής συμμετείχε για πρώτη φορά σε τουρνουά της σειράς ITF 3 Series τον περασμένο Αύγουστο, έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 9 τουρνουά την περσινή χρονιά και σε 6 μέχρι στιγμής στο 2016. 

Tη Δευτέρα, ο 29χρονος αθλητής μας κέρδισε 10 θέσεις και βρέθηκε στην 55η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του μονού, ενώ βρίσκεται και στην 45η στα διπλά!

Επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Στέφανο Διαμαντή αυτές με την Εθνική μας ομάδα στο Τόκιο για το παγκόσμιο κύπελλο "BNP Paribas" που θα πραγματοποιηθεί 23-28 Μαΐου.

Στέφανος Διαμαντής

Στέφανος Διαμαντής

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots