Δύο τρόπαια για τον Λαζαρίδη στο Βίλνιους (pics)

 
Δύο τρόπαια για τον Λαζαρίδη στο Βίλνιους (pics)
Δύο τρόπαια για τον Λαζαρίδη στο Βίλνιους (pics)
tennisnews team Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 - 14:34

Στο διεθνές τουρνουά του Βίλνιους στη Λιθουανία αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος συμμετείχε σε δυο τελικούς και πρόσθεσε δύο κούπες στην τροπαιοθήκη του, καθώς κατέλαβε την πρώτη θέση στο διπλό και τη δεύτερη θέση στο μονό της διοργάνωσης.

Ο Λαζαρίδης διανύει μια εκπληκτική σεζόν, αφού έχει αγωνιστεί σε 8 διεθνή τουρνουά και έχει παίξει σε 8 τελικούς σε μονό και διπλό, έχοντας κερδίσει τους 5 από αυτούς. Έχει κερδίσει επίσης το χρυσό μετάλλιο με την εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του, με την παρουσία του στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Στο μονό έφτασε μέχρι τον τελικό, πετυχαίνοντας τρεις νίκες, ενώ στα διπλά κατέκτησε τον τίτλο, μαζί με τον Λιθουανό Aleksandr Olechnovic.

Πιο συγκεκριμένα, στο μονό της διοργάνωσης της σειράς ITF Futures Series, o Λαζαρίδης ξεκίνησε με μια άνετη νίκη επί του Λετονού Maksims Voroneckis, με 6-1, 6-0. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Πολωνό Kamil Bukrym με 6-0, 6-0, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε τον Olechnovic, με 6-2, 6-2. Στον μεγάλο τελικό, κοίταξε στα μάτια τον κορυφαίο του ταμπλό, τον Πολωνό Piotr Jaroszewski, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-6, 6-2, 6-2.

Στο διπλό, ο Λαζαρίδης και ο Olechnovic κέρδισαν στην πρεμιέρα τους, τους Taneli Tenhunen και Viljar Villiste, με 7-5, 6-4. Στη συνέχεια απέκλεισαν τον Πολωνό Stefan Dobaczewski και τον Ουκρανό Igor Drapakovskyy, με 6-1, 6-0. Στον τελικό κέρδισαν τους Πολωνούς, Νο. 1 στο ταμπλό, Jaroszewski και Jerzy Kulik, με 7-5, 6-3.

Ο Λαζαρίδης ξεκίνησε να παίζει τένις το 2004. Πριν το ατύχημά του έπαιζε μπάσκετ, κάτι που σημαίνει πως έπρεπε να καταβάλει πολύ σκληρή προσπάθεια και καθημερινή προπόνηση, για να μάθει τεχνικά το τένις, την κίνηση με το αμαξίδιο και παράλληλα να κάνει πρωταθλητισμό.

Τα πηγαίνει πάντως περίφημα και συνεχίζει να μας κάνει όλους υπερήφανους, εκπροσωπώντας με τεράστια επιτυχία το ελληνικό τένις στο εξωτερικό. Την διπλή αυτή επιτυχία στο Βίλνιους, την αφιέρωσε σε όσους είναι δίπλα του, τον στηρίζουν και δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots