Eντυπωσίασε ο Διαμαντής πριν από το Ρίο

 
Eντυπωσίασε ο Διαμαντής πριν από το Ρίο
Eντυπωσίασε ο Διαμαντής πριν από το Ρίο
tennisnews team Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 - 15:05

Ο Στέφανος Διαμαντής πραγματοποίησε δύο πολύ εντυπωσιακά τουρνουά, πριν ταξιδέψει στο Ρίο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο 29χρονος Έλληνας τενίστας συμμετείχε σε δυο διοργανώσεις της ITF στη Ρουμανία και κατέκτησε 4 τίτλους, δυο στο μονό και δυο στο διπλό!

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος συμμετείχε σε δύο διοργανώσεις της σειράς ITF Futures Series στη Ρουμανία. 

Πρώτα αγωνίστηκε στο Cluj-Napoca, κατακτώντας δυο τίτλους στο Napoca Open Wheelchair Tennis. Στο μονό απώλεσε μόλις 11 games σε 4 αγώνες και κανένα σετ! 

Κέρδισε αρχικά τον Ρουμάνο Ciprian Anton με 6-1, 6-0 και στη συνέχεια απέκλεισε τον Ισπανό Francesc Prat Serra, με 6-1, 6-1. Στα ημιτελικά κέρδισε τον Χιλιανό Robinson Mendez με 6-0, 6-2 και στον τελικό επιβλήθηκε του Ιταλού Silviu Culea, με 6-2, 6-4.

Εξαιρετικό τουρνουά έκανε και στο διπλό, με παρτενέρ τον Ιταλό Massimiliano Bianci. Στην πρεμιέρα τους κέρδισαν τους Ρώσους Shevchik και Yusupov με 6-1, 6-2, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τον Χιλιανό Mendez και τον Ισπανό Prat Serra, με 6-2, 6-4. Στον τελικό επιβλήθηκαν των Πολωνών Albin Batycki και Krzysztof Brezyna, με 6-0, 6-2.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Στέφανος μεταφέρθηκε στο Βουκουρέστι, για να αγωνιστεί στο Oradea Open Wheelchair Tennis, όπου επίσης έκανε το "double", καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο μονό και στο διπλό.

Στο μονό ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός, χάνοντας μόλις 8 games σε 4 αγώνες! Στους πρώτους 3 αγώνες κέρδισε κατά σειρά τους Ionut Grosu, Brezyna και Batycki με το ίδιο σκορ, το εμφατικό 6-0, 6-1. Στον τελικό επικράτησε του Ιταλού Silviu Culea, με 6-3, 6-2.

Στα διπλά συνεργάστηκε ξανά με τον Banci, κερδίζοντας στον πρώτο τους αγώνα στο τουρνουά τους Ούγγρους Ferenc Gábor Lelik και Bela Szabo, με 6-0, 6-2. Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό επικράτησαν των Mendez και Leonid Shevchik με 4-6, 6-2, 10-8, ενώ στον τελικό κέρδισαν ξανά τους Πολωνούς Batycki και Brezyna, με 6-2, 6-4.

Χάρη στις δυο άψογες εβδομάδες του, ο Διαμαντής έφτασε τις 12 διαδοχικές νίκες στο μονό σε διοργανώσεις της ITF, αφού πριν ταξιδέψει στη Ρουμανία είχε κερδίσει το Memorial Jens Vanherck, στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Χωρίς να έχει πάρει ακόμα τους πόντους από το τελευταίο του τουρνουά, ο 29χρονος Έλληνας σκαρφάλωσε στο Νο. 49 της παγκόσμιας κατάταξης του μονού και στο Νο. 39 στο διπλό. Σήμερα ταξίδεψε στο Ρίο της Βραζιλίας, όπου θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο του όνειρο και θα λάβει μέρος στην πρώτη του Ολυμπιάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots