Στο Νο. 43 του κόσμου ο Διαμαντής

 
Στο Νο. 43 του κόσμου ο Διαμαντής
Στο Νο. 43 του κόσμου ο Διαμαντής
tennisnews team Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 - 11:59

Σταθερά στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης του wheelchair tennis βρίσκεται ο Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος μετά και τα πολύ καλά τελευταία του αποτελέσματα έχει ανεβεί στο Νο. 43 της ITF. Νέο career high πραγματοποίησε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα πριν, ο Στέφανος Διαμαντής αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Ancient Messini Open, ένα διεθνές τουρνουά που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα.

Δεν έχασε μάλιστα ούτε ένα σετ, κερδίζοντας κατά σειρά τους Επαμεινώνδα Σταμάτη (6-4, 6-0), Hakan Gungor (6-1, 6-0), Albin Batycki (6-0, 6-2) και Dan Wallin (6-2, 6-3). Αναδείχθηκε επίσης πρωταθλητής και στα διπλά, με συμπαίκτη τον Πολωνό Batycki. Σε έναν συναρπαστικό τελικό, κέρδισαν τον Γιώργο Λαζαρίδη και τον Σουηδό Dan Wallin, με 7-5, 5-7, 10-8.

Ο Στέφανος σκαρφάλωσε στο Νο. 43 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και την τελευταία του επιτυχία, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Είναι μια θέση χαμηλότερα από το career high του, το Νο. 42. Βρίσκεται επίσης στο Νο. 42 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού, επίσης λίγο χαμηλότερα από το career high του, το Νο. 38.

Είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Top 50, σε μονά και διπλά. Ο 29χρονος Έλληνας τενίστας διανύει μια εξαιρετική χρονιά, έχοντας κατακτήσει 4 τίτλους στα μονά και 4 στα διπλά, ενώ έχει αγωνιστεί και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου.

Aρκετά ψηλά βρίσκεται και ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα και είναι στο Νο. 74 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας και το career high του.

Ο Παναγιώτης Σαουλίδης υποχώρησε στο Νο. 334, 5 θέσεις χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Ραφαήλ Πατρωνίδης κέρδισε 3 θέσεις και σημείωσε νέο career high στο Νο. 544. Λίγες θέσεις χαμηλότερα, συναντάμε τον Κώστα Βαζούρα, στο Νο. 558.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots