Πρωταθλητές στο Βίλνιους Διαμαντής/Λαζαρίδης

 
Πρωταθλητές στο Βίλνιους Διαμαντής/Λαζαρίδης
Πρωταθλητές στο Βίλνιους Διαμαντής/Λαζαρίδης
tennisnews team Δευτέρα, 01 Μαϊος 2017 - 12:02

Οι Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης ήταν οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου διεξήχθη το διεθνές indoor τουρνουά της ITF, Lithuanian Open. Ο Διαμαντής κατέκτησε τον τίτλο στο μονό, αφού κέρδισε στον τελικό τον Λαζαρίδη, ενώ οι δυο Έλληνες αναδείχθηκαν μαζί πρωταθλητές στο διπλό!

Οι δυο κορυφαίοι Έλληνες τενίστες με αμαξίδιο, Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης, ήταν και οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Lithuanian Open της προηγούμενης εβδομάδας, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο Διαμαντής, ο οποίος ήταν στο Νο. 1 του ταμπλό και βρίσκεται στο Νο. 36 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Εσθονό Urmo Voogla με 6-0, 6-1. Στα προημιτελικά απέκλεισε το Νο. 7 του ταμπλό, τον Ρώσο Yuriy Golovin, με 6-1, 6-2, ενώ στα ημιτελικά είχε αρκετά δύσκολο έργο, μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Πολωνού Piotr Jaroszewski, No. 3 στο ταμπλό, με 6-1, 4-6, 6-3.

Κανένα σετ δεν έχασε ο Λαζαρίδης, στην πορεία του μέχρι τον τελικό. Στην πρεμιέρα του στον 2ο γύρο (όπου μπήκε με bye), κέρδισε τον Λετονό Ervins Kapa, με 6-0, 6-1. Στα προημιτελικά επικράτησε του Ισπανού Francesc Prat Serra, No. 5 στο ταμπλό, με 6-2, 7-6 (2), ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε τον Πολωνό Jerzy Kulik, No. 4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

Ο Λαζαρίδης, Νο. 2 στο ταμπλό της διοργάνωσης και Νο. 57 στην παγκόσμια κατάταξη, αγωνίστηκε για δεύτερο διαδοχικό τουρνουά στον τελικό, καθώς θυμίζουμε πως είχε κατακτήσει τον τίτλο στο προηγούμενο τουρνουά που συμμετείχε, το Kharkov Open, στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Στον ελληνικό τελικό του Βίλνιους, ο Διαμαντής κέρδισε τον Λαζαρίδη με 6-3, 6-0 και κατέκτησε το τρόπαιο του νικητή. Ήταν ο πρώτος τίτλος στο μονό για τον Στέφανο, στο 2017.

Οι δυο Έλληνες τενίστες ήταν οι καλύτεροι και στα διπλά, όπου κατέκτησαν τον τίτλο. Πήραν bye για τα προημιτελικά και εκεί κέρδισαν τους Stefan Dobczewski (Πολωνία) και Genadi Kohanov (Ισραήλ) με 6-1, 6-3. Στα ημιτελικά επιβλήθηκαν των Golovin και Prat Serra με 6-2, 6-0, ενώ στον τελικό δε χρειάστηκε να αγωνιστούν, καθώς πήραν walkover εις βάρος των Πολωνών Jerzy Kulik και Piotr Jaroszewski, που απέσυραν τη συμμετοχή τους.

Για τα ελληνικά χρώματα στο Βίλνιους αγωνίστηκε και ο Ραφαήλ Πατρωνίδης, ο οποίος γνώρισε την ήττα στο μονό από τον Εσθονό Voogla με 0-6, 0-6, ενώ στο διπλό συνεργάστηκε με τον Λιθουανό Aivar Rudenas και ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Εσθονούς Voogla και Mait Matas, με 0-6, 1-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots