Πρωταθλητές Διαμαντής και Λαζαρίδης στην Πορτογαλία! (pics)

 
Πρωταθλητές Διαμαντής και Λαζαρίδης στην Πορτογαλία! (pics)
Πρωταθλητές Διαμαντής και Λαζαρίδης στην Πορτογαλία! (pics)
tennisnews team Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 - 11:52

To Vilamoura Open της Πορτογαλίας ήταν ελληνική υπόθεση, καθώς οι Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης κυριάρχησαν, σε μονά και διπλά! Οι δυο Έλληνες τενίστες αναδείχθηκαν πρωταθλητές στα διπλά, όπου δεν έχασαν ούτε ένα σετ, ενώ στο μονό τον τίτλο κατέκτησε ο Διαμαντής, μετά από έναν άψογο αγώνα στον τελικό. 

Με δυο ελληνικούς τίτλους συνδυάστηκε το τουρνουά της ITF Futures Series, Vilamoura Open, το οποίο ολοκληρώθηκε την Τρίτη στην ομώνυμη περιοχή της Πορτογαλίας. Ο Στέφανος Διαμαντής αναδείχθηκε πρωταθλητής σε μονά και διπλά, ενώ ο Γιώργος Λαζαρίδης ήταν πρωταθλητής στα διπλά και φιναλίστ στο consolation ταμπλό του μονού.

Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές ήταν στο Νο. 1 του ταμπλό και πήραν την απευθείας πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί κέρδισαν τους Ciprian Anton (Ρουμανία) και Daniel Pellegrina (Ελβετία) με 7-5, 6-4. Στα ημιτελικά απέκλεισαν τους Ισραηλινούς Guy Sassol και Asi Stokol, Νο. 3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-2. 

Ο τελικός με τους Carlos Anker και Rody De Bie, Νο. 2 στο ταμπλό, δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελαν οι 4 παίκτες, καθώς οι Ολλανδοί εγκατέλειψαν λόγω προβλήματος τραυματισμού. Ο Διαμαντής και ο Λαζαρίδης πάντως είχαν το προβάδισμα με 6-0, 5-5, πριν τελειώσει η αναμέτρηση. 

Στο μονό, ο Διαμαντής κατέκτησε τον τίτλο, κάνοντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι στον τελικό, στον οποίο επικράτησε του De Bie με 6-1, 6-2. Ο 31χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 32 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF, κέρδισε επίσης τον Ελβετό Raphael Gremion με 6-1, 6-1, τον Ισραηλινό Asi Stokol με 6-4, 6-2 και τον Ολλανδό Carlos Anker, με 6-4, 4-6, 6-1, έπειτα από έναν πολύ ωραίο ημιτελικό. 

Ο Λαζαρίδης, Νο. 45 στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Ούγγρο Laszlo Farkas με 6-1, 6-7 (5), 6-1, σε ένα κλειστό παιχνίδι. Στη συνέχεια έδωσε αγώνες για το consolation ταμπλό, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο τελικός του consolation δεν πραγματοποιήθηκε, εξαιτίας άσχημων καιρικών συνθηκών. 

Οι δυο κορυφαίοι Έλληνες τενίστες με αμαξίδιο, θα αγωνιστούν και αυτή την εβδομάδα στο Vilamoura της Πορτογαλίας, για το ευρωπαϊκό προκριματικό τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου "BNP Paribas World Team Cup". Μαζί τους βρίσκεται και ο Επαμεινώνδας Σταμάτης, καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Κόντος. Σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του, αντιμετώπιζοντας το αντίστοιχο της Τουρκίας. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots