Το ταξίδι για το Τόκιο τώρα ξεκινά! (pics)

 
Το ταξίδι για το Τόκιο τώρα ξεκινά! (pics)
Το ταξίδι για το Τόκιο τώρα ξεκινά! (pics)
tennisnews team Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 - 17:08

O Γιώργος Λαζαρίδης, όπως και κάθε χρόνο, προσκάλεσε νέους και παλιούς φίλους στον καθιερωμένο απολογισμό της αγωνιστικής του δράσης και προλόγισε το δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο ταξίδι που θα ξεκινήσει, με τερματικό σταθμό το Τόκιο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020. 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 60 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF στο wheelchair tennis και έχει ρεκόρ το Νο. 39, έχει έναν ξεκάθαρο στόχο για τον επόμενο χρόνο. Την ένταξή του στην κλειστή αυτή ομάδα που θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην Ιαπωνία.

Στον καθιερωμένο απολογισμό του, που έλαβε χώρα στο Elite City Resort της Καλαμάτας, πολλοί φίλοι και θαυμαστές του, καινούργιοι και παλιότεροι, κατέκλυσαν την αίθουσα.

Ο 45χρονος Καματιανός αθλητής, παρέλαβε ένα νέο αγωνιστικό αμαξίδιο, προσφορά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Νικήτα Κάρτσωνα. Ο Θανάσης Παντές συντόνισε την εκδήλωση και ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Φίλιππος Χαρμαριάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και η Δώρα Τσιγαρά, που παρουσίασε τον αγωνιστικό απολογισμό του Λαζαρίδη για τη χρονιά που πέρασε. Όλοι τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα αθλητή.

Το 2018 ο Λαζαιδης πήρε μέρος σε 15 διεθνή τουρνουά, καταφέρνοντας να προκριθεί σε 8 τελικούς στο διπλό και σε 3 στο μονό. Επίσης, είχε και πλούσια εξωαγωνιστική δράση, κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία της Καλαμάτας και του Μελιγαλά, σε καμπ, στο Σχολείο Τουρισμού και στα Akritas Street Relays, μιλώντας σε ημερίδες.

Το φετινό του αγωνιστικό ταξίδι θα ξεκινήσει από την Πορτογαλία και το Vilamoura Open, που θα αρχίσει στο τέλος του Μαρτίου. Θυμίζουμε πως ήταν πρωταθλητής σ' αυτό το τουρνουά το 2018 στα διπλά, μαζί με τον Στέφανο Διαμαντή. Ο μεγάλος στόχος είναι το Τόκιο το 2020, κάτι που για να καταφέρει θα πρέπει να βρεθεί ξανά στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots