Τη 2η θέση η Εθνική στο Vilamoura

 
Τη 2η θέση η Εθνική στο Vilamoura
Τη 2η θέση η Εθνική στο Vilamoura
tennisnews team Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 - 18:54

Μια πολύ καλή εβδομάδα για την Εθνική Ανδρών ολοκληρώθηκε στο Vilamoura της Πορτογαλίας, στον σημερινό τελικό όμως η ομάδα μας ηττήθηκε από την Αυστρία με 2-1 και δεν πήρε την πολυπόθετη πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο απαρτίζεται από τους Στέφανο Διαμαντή, Γιώργο Λαζαρίδη, Κωνσταντίνο Διαλεκτόπουλο και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Κοντό, έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης, που ισοδυναμεί με πρόκριση στην τελική φαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ισραήλ.

Στον σημερινό τελικό ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει την κορφαία ομάδα του ταμπλό, Αυστρία, από την οποία ηττήθηκε με 2-1. Οι δυο ομάδες είχαν κερδίσει από έναν αγώνα στα μονά, με τον δικό μας πόντο να έρχεται δια χειρός Στέφανου Διαμαντή, που όλη την εβδομάδα παρέμεινε αήττητος στα μονά. Τον καθοριστικό πόντο έδωσε το διπλό, όπου οι Αυστριακοί ήταν καλύτεροι και επικράτησαν των Λαζαρίδη και Διαμαντή, που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα όλη την εβδομάδα. 

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα κατάφερε να αποκλείσει 3 δυνατές ομάδες, για να βρεθεί μέχρι τον τελικό του προκριματικού τουρνουά της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στη φάση των ομίλων ήταν με τη Ρουμανία και τη Γερμανία, τις οποίες κέρδισε, για να μπει στα ημιτελικά. Εκεί απέκλεισε και την πολύ δυνατή Ιταλία και προκρίθηκε στον σημερινό τελικό, όπου κοίταξε στα μάτια και την Αυστρία, χάνοντας στο νήμα τη μεγάλη πρόκριση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots