1η νίκη για την Ελλάδα στα προκριματικά του παγκοσμίου (vid)

 
Γιώργος Λαζαρίδης & Στέφανος Διαμαντής
Γιώργος Λαζαρίδης & Στέφανος Διαμαντής
tn team Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 - 20:17

Η Εθνική Ανδρών στο wheelchair tennis κέρδισε εύκολα την Τανζανία στον πρώτο της αγώνα στο προκριματικό τουρνουά BNP Paribas World Team Cup και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όπως αναμενόταν απέναντι στην Τανζανία, με τους Γιώργο Λαζαρίδη και Στέφανο Διαμαντή να κερδίζουν εύκολα τα παιχνίδια των μονών, "σφραγίζοντας" αρκετά γρήγορα την πρώτη ελληνική νίκη στο προκριματικό τουρνουά που φιλοξενείται στα γήπεδα του Vilamoura στην Πορτογαλία.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο Λαζαρίδης δεν έχασε game από τον 23χρονο Juma Hamisi, Νο.367 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, επικρατώντας με 6-0, 6-0.

Ακολούθησε το δεύτερο μονό, στο οποίο ο Διαμαντής επιβλήθηκε του Novatus Temba, No.307 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-1.

Ούτε στο διπλό αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα οι Λαζαρίδης και Διαμαντής, που κέρδισαν τους Hamisi και Temba με 6-0, 6-0.

Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές μας βρίσκονται αρκετά ψηλά, ο Διαμαντής στο Νο.54 και ο Λαζαρίδης στο Νο.80 του κόσμου, με την Εθνική ομάδα να πλασάρεται στο Νο.6 του ταμπλό του τουρνουά.  

Αύριο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει μια πολύ πιο δυνατή ομάδα από την Τανζανία, την Πολωνία, με φόντο μια θέση στον τελικό γύρο του προκριματικού.

Η Πολωνία είναι στο Νο.3 του ταμπλό και ανάμεσα στα φαβορί για να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον πρώτο της αγώνα κέρδισε τη Σλοβακία με 2-0. Είναι μια ομάδα που αγωνίζεται με τον Kamil Fabisiak, No.23 στον κόσμο, τον Piotr Jaroszewski, No.77 στον κόσμο, ενώ έχει και τρίτο παίκτη που προκρίθηκε στο τουρνουά, τον Maksymillian Szary, που βρίσκεται στο Νο.119.

Όλοι οι αγώνες της Ελλάδας με την Τανζανία:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots