Λαζαρίδης: Ξεκινάει η αγωνιστική σεζόν από την Αττάλεια, με βλέμμα στο Παρίσι (pics)

 
Γιώργος Λαζαρίδης
Γιώργος Λαζαρίδης
tn team Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 - 15:14

Ο Γιώργος Λαζαρίδης θα ξεκινήσει αυτές τις ημέρες την αγωνιστική του σεζόν συμμετέχοντας στο διεθνές τουρνουά του MegaSaray Open στην Αττάλεια και στη συνέχεια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί στην ίδια πόλη, με τον μεγάλο και μακροπρόθεσμο στόχο να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο σχεδιασμός για την επερχόμενη περίοδο και τις επερχόμενες περιόδους περιλαμβάνει έναν μακροπροθεσμο και έναν βραχυπροθεσμο στόχο για τον πρωταθλητή μας στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργο Λαζαρίδη.

Ο μακροπροθεσμος στόχος έχει ορίζοντα τριετίας και αφορά την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου απαιτείται συνεχής προσπάθεια, συνέπεια και μια τριετή ολυμπιακή προετοιμασία με συνεργασία αθλητή, προπονητικού team (τένις,γενική/ειδική φυσική κατάσταση, αποκατάσταση/ευεξία, διατροφολόγου), χορηγών και φορέων.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2021 ξεκίνησε η προετοιμασία για την αγωνιστική χρονιά 2022.

Η αρχή της προετοιμασίας στην πόλη της Καλαμάτας, περιλάμβανε προπονήσεις στο δημοτικό στάδιο για φυσική κατάσταση, δύναμη και ταχυδύναμη, γυμναστήριο για ενδυνάμωση με βάρη και πιλάτες. Στο γηπέδο τένις του ΑΣ ΑμεΑΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, περιλάμβανε ασκήσεις με το αγωνιστικό αμαξίδιο, σερβίς και φυσικά τένις.

Το προπονητικό team του Λαζαρίδη, αποτελείται από τους: Κόντος Γιώργος, Καλυβιώτης Γιάννης, Αγγελόπουλος Χάρης, Ελίνα Χατζή, Πάνος Σταυριανέας, Πανταζοπούλου Χριστίνα, Χρονοπούλου Μαρία.

Συνεργάτες του σ' αυτή την προσπάθεια, είναι οι: Γαζούλη Αριστέα, Θέμης Χειμάρας, Κινόπουλος Τάσος.

Η συνέχεια είχε τένις τόσο στην Καλαμάτα, όσο και με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κόντο στο 1ο αθλητικό κέντρο του Δήμου Γέρακα.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2022 ξεκινούν τις επόμενες μέρες, με τη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά MegaSaray Open στην Αττάλεια της Τουρκίας (12-15 Μαρτίου), αλλά και τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας στα ίδια γήπεδα, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (17-21 Μαρτίου).

Η συνέχεια περιλαμβάνει εντατικές προπονήσεις σε συνδυασμό με συμμετοχή σε όσο το δυνατό περισσότερα διεθνή τουρνουά, για αγωνιστικη και βαθμολόγηκη βελτίωση στην παγκόσμια κατάταξη.

Στόχος η συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά, κάτι που θα εξαρτηθεί και από την οικονομική βοήθεια που θα έχει, από χορηγούς-υποστηρικτές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots