Την 11η θέση η Εθνική στην Αττάλεια

 
Την 11η θέση η Εθνική στην Αττάλεια
tn team Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 11:41

Η Εθνική μας ομάδα στο τένις με αμαξίδιο ολοκλήρωσε με νίκη τον κύκλο της στο προκριματικό τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αττάλεια, για να πάρει την 11η θέση.

Για 2η διαδοχική χρονιά πήρε την 11η θέση του προκριματικού τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου BNP Paribas World Team Cup η Εθνική Ελλάδας, που ολοκλήρωσε την εβδομάδα με νίκη επί της Εσθονίας, με 2-1.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η Εθνική μας έμεινε πίσω, καθώς ο Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος ηττήθηκε από τον Urmo Voogla με 6-2, 6-2.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιώργος Λαζαρίδης, το Νο.1 της ελληνικής ομάδας, που κέρδισε εύκολα τον Mait Matas στο δεύτερο ματς με 6-1, 6-1 και ισοφάρισε για την Ελλάδα.

Στο διπλό, που έκρινε τη σειρά, οι Λαζαρίδης και Επαμεινώνδας Σταμάτης επικράτησαν με 6-0, 6-2 των Voogla και Matas, για να ολοκληρώσουν την ανατροπή και τη νίκη της Ελλάδας.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα έπαιξε αρχικά στη φάση των ομίλων με δυο πολύ καλές ομάδες, την Πολωνία και την Ουγγαρία, από τις οποίες ηττήθηκε με 3-0 και 2-1 αντίστοιχα. Στη συνέχεια μπήκε στα νοκ άουτ για τις θέσεις 9-12, όπου ηττήθηκε από την Ιταλία με 2-1 και κέρδισε την Εσθονία με 2-1, για να πάρει την 11η θέση για 2η διαδοχική χρονιά.

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργος Κόντος, είπε: "Παίξαμε με τέσσερις χώρες που είχαν όλες καλύτερη διεθνή κατάταξη από τους δικούς μας αθλητές και μεγαλύτερη εμπειρία αγώνων, καθώς παίζουν από 10 έως 15 διεθνή τουρνουά κάθε χρόνο. Από τους δικούς μας αθλητές μόνο ο Λαζαρίδης μπορεί και το κάνει αυτό γιατί έχει βρει χορηγούς, που τον στηρίζουν. Οπότε θα έλεγα ότι το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Οι αθλητές μας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Γι' αυτό και κατάφεραν να κερδίσουν την Εσθονία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots