Να έρθει η Serena Williams

 
Simona Halep
Simona Halep Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tennisnews team Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:47

Επειδή μάλλον έχω τον Ερμή ανάδρομο και δεν κατάφερα ούτε σε αυτό το γύρο να γίνω ένας απλός, μετριόφρων καναλάρχης, συνεχίζω με το παλιό κουσούρι: βλέπω τένις. Είναι η περίοδος του US Open, το τελευταίο Grand Slam, μια τενιστική γιορτή στη Νέα Υόρκη και ευκαιρία να δει κανείς αντισφαίριση στα καλύτερά της.

Από τη φίλη και αναγνώστρια του tennisnews.gr, Elena Denisa Dicu.

Στο ανδρικό, ο «τελειωμένος» Nadal έφτασε στους 16 καλύτερους και έχασε από το 22χρονο Lucas Pouille, ο οποίος γίνεται μέλος της γαλλικής τριάδας στα προημιτελικά ενός Grand Slam: μόλις το 1947 είχε ξαναγίνει τέτοιο γεγονός. Επίσης, ένας τραυματισμός, απαλλάσσει τον κύριο Κύργιο από το τένις που, έτσι και αλλιώς, δεν γουστάρει.

Στο γυναικείο, η Anastasija Sevastova βγάζει εκτός την Garbine Muguruza και στην συνέχεια την Johanna Konta. Κάνει το θάυμα, το upset, το πάρτυ με after πάρτυ ή με πιο απλά λόγια ακολουθεί το όνειρό της χωρίς να δώσει δεκάρα για προβλέψεις, τα φαβορί, την κατάταξη. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια: στα μέσα Ιουλίου η τενίστρια από την Λετονία, έχασε με 6-0, 6-0 το τελικό του Βουκουρεστίου. Προσωπική απορία: να χάσεις με τέτοιο τρόπο και μετά να φτάσεις στα προημιτελικά US Open είναι απλό τένις ή μάθημα ζωής;

Βεβαίως, ο Monfils (Mon Amour) είναι στα ημιτελικά και αναφέρει ότι κάνει άλματα μόνο για να κερδίζει, όχι για το σόου. Ε, μικρό το κακό.

Σήμερα πάντως, έχει σίγουρα φραπέ και ξενύχτι: η μικρή (δεν με συμφέρει να την λέω κοντή) Simona Halep συναντάει την Serena Williams κάτω από τα φώτα του Arthur Ashe στις 02:00. Θα είναι ένας καταπληκτικός αγώνας ανάμεσα στην Αμερικανίδα που δεν έχει πλεόν ρεκόρ που να σπάσει και την Ρουμάνα που της σέρβιρε την χειρότερη ήττα από τότε που η Williams είναι επαγγελματίας τενίστρια: 6-0, 6-2 στην Σιγκαπούρη.

Θα καταφέρει η Halep να κάνει το δικό της παιχνίδι ή θα σπάσει την ρακέτα οπότε φαίνεται να μην την υπακούει; Θα πρέπει η Serena επιτέλους σε αυτό το Grand Slam να παλέψει για να κερδίζει το break point της αντιπάλου ή θα προχωράει με άνεση; Οι στατιστικές, τα καλά και κακά στόματα λένε πώς θα κερδίσει άνετα, ότι η δύναμη νικά την ταχύτητα, ότι απλά η Halep, παρά την μεγάλη βελτίωσή της, δεν έχει όπλο για την Williams. Προτιμώ να πιστεύω μόνο αυτό που βλέπω. Το αν θα κερδίσει ή όχι αφορά μόνο την Simona, την Serena: εγώ βαδίζω down the line και σερβίρω στον εαυτό μου το θέαμα ακόμη και όταν τα μάτια βλέπουν cross court από την κούραση.

Η στυλιστική μάχη ξεκίνησε ήδη και ο διαιτητής έισαστε εσείς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots