Η Halep και η έντονη προπόνηση μυαλού

 
Simona Halep
Simona Halep Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 - 12:52

Στις 6 Φεβρουρίου του 2016 είδα για πρώτη φορά έναν αγώνα τένις από την θέση διαπιστωμένης δημοσιογράφου: μια αναμέτρηση Fed Cup, Ρουμανία – Τσεχία.

Από τη φίλη και αναγνώστρια του tennisnews.gr, Elena Denisa Dicu

Μετά τον αγώνα η Halep η οποία είχε χάσει σε τρία σετ με την Pliskova, μπήκε στην αίθουσα για την συνέντευξη τύπου και αντί για «Καλησπέρα», πρώτα ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν είχε καταφέρει να κερδίσει. Μου είχαν εξαφανιστεί οι ερωτήσεις! Από ποιόν ζητούσε συγγνώμη; Γιατί η έκφραση του προσώπου της ήταν λες και η ίδια ήταν ο Ιούδας ο οποίος είχε μόλις πουλήσει τον Χριστό;

Στο τέλος, την ρώτησα τι θα διάλεγε αν θα είχε μια μαγική ράβδο με την οποία θα μπορούσε να κερδίσει είτε Grand Slam, είτε το Fed Cup, είτε να γίνει πρώτη στο κόσμο, χαμογέλασε, με ευχαρίστησε που της έφερα ένα χαμόγελο και μου είπε ότι τα θέλει όλα.

Λίγες μήνες αργότερα, η WTA έκανε ένα βίντεο στο οποίο πολλές κορυφαίες τενίστριες έλεγαν μία κριτική την οποία άκουγαν σαν μικρά παιδιά και η οποία θα μπορούσε να τους σταματήσει από το να γίνουν κορυφαίες. Η Simona Halep ανέφερε πώς έλεγαν ότι δεν αρκετά μαχήτρια (Τhey said I didn’t have enough fight). Το βίντεο τελειώνει με ένα τεράστιο: «Τους απέδειξα ότι ήταν λάθος» (I proved them wrong).

Την Πέμπτη, στο Παρίσι ένας ωραίος αγώνας είχε νικήτρια την Halep. Είχε νικήτρια την ρουμάνα η οποία συνεχίζει να αποδείχνει ότι είχαν άδικο και έλεγαν ότι δεν είναι μαχήτρια. Ένα χρόνο πριν έχανε σε τρία σετ. Προχθές κέρδισε σε 3 σετ. Κατάφερε εκτός από πολύ καλό τένις να έχει συγκέντρωση και εσωτερική δύναμη. Παρέμεινε εκεί και πάλεψε. Πάλεψε με το τένις της, με την δίμετρη Τσέχα και με τον αστράγαλο ο οποίος πονάει. Αλλά, μπρος τη νίκη, τι είναι ο πόνος;

Η ηττημένη Τσέχα είπε ότι τα πάντα θα έβαζε στοίχημα για την κατάκτηση του Roland Garros από την Simona. Το βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι» παέι στην… Karolina Pliskova!!!

Σήμερα συναντάει την Jelena Ostapenko, την unseed τενίστρια η οποία έκανε στον εαυτό της δώρο γενεθλίων το εισιτήριο για το τελικό του Roland Garros.

Στις 27 Σεπτεμβριού του 2016, η Halep και η Ostapenko έκαναν ομάδα αλλά αποσύρθηκαν από το διπλό στο Wuhan αφού κάτα την διάρκεια του αγώνα η Λετονή σημάδεψε την συμπαίκτριά της στο αυτί τόσο δυνατά που η Halep κόντεψε να λυποθυμήσει.

Το Σαββάτο, από τις 16:00 η πρώην συμπαίκτριες είναι αντίπαλες. Η Ρουμάνα παίζει για να γίνει η πρώτη όλου του κόσμου και να πάρει το πρώτο της Grand Slam. H Λετονή... τα παίζει όλα για όλα: ένα Grand Slam είναι καλύτερο δώρο γενεθλίων από ένα τελικό.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots