Γκλαβάς: Τι έγινε στη Γενική Συνέλευση της Αρχαίας Ολυμπίας

 
Γκλαβάς: Τι έγινε στη Γενική Συνέλευση της Αρχαίας Ολυμπίας
tennisnews team Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 17:13

Στις 21 Ιουλίου διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, στην οποία συμμετείχε ο Θοδωρής Γκλαβάς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Γκλαβάς με άρθρο του επισημαίνει τα κυριότερα θέματα της Συνέλευσης.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Γκλαβά

"Πολύ χαμηλή η συμμετοχή των σωματείων στη Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία. Τι ειπώθηκε για Σάκκαρη, Padel, Squash, χορηγίες, σχολή προπονητών και αγωνιστικό πρόγραμμα.

Προ λίγων ημερών, την 21η Ιουλίου 2024, συμμετείχα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΟΑ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΑ που διεξήχθη στον πολύ όμορφο χώρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Μερικές από τις πιο σημαντικές επισημάνσεις της Συνέλευσης αποτέλεσαν:

  1. Η απογοητευτικά χαμηλή συμμετοχή των σωματείων. Από τα 250 περίπου σωματεία που διαθέτει η ΕΦΟΑ εντός μητρώου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μόνο 21 παρευρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και μάλιστα μερικά από αυτά χωρίς καν δικαίωμα ψήφου. Επισημαίνεται το γεγονός ότι στο Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, ενώ προτάθηκε να γίνει η Γ.Σ. υβριδικά ώστε να συμμετάσχουν όσοι δεν μπορούσαν να παραστούν στην Αρχαία Ολυμπία, η διοικούσα πλειοψηφία του Δ.Σ. απέρριψε την πρόταση!
  2. Η αδυναμία της ομοσπονδίας να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Μαρίας Σάκκαρη ως σημαιοφόρο της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ως γνωστό, τελικά επελέγη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ο εκπρόσωπος της  ΕΦΟΑ στην Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν παραβρέθηκε καν στην ψηφοφορία!
  3. Ο ενθουσιασμός της πλειοψηφίας της  διοίκησης της ΕΦΟΑ για την ένταξη του Padel, όταν τα υπάρχοντα αθλήματα της ομοσπονδίας αντιμετωπίζονται διαχρονικά με αδιαφορία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια αυτή τη Γενική Συνέλευση της Ολυμπίας προτάθηκε η διαγραφή όλων των σωματείων του Squash από την δύναμη της ΕΦΟΑ, όταν μάλιστα το Squash είναι ολυμπιακό άθλημα!
  4. Η αγωνιστική «κάμψη» στο τένις και η δυσαρέσκεια αθλητών, γονιών και προπονητών για τα προβλήματα που παρουσιάζει το αγωνιστικό πρόγραμμα: καθυστερήσεις στην έκδοσή του, αλλαγές τελευταίας στιγμής, κατάργηση Ε2, αποδυνάμωση των Ε1 σε μονά και διπλά, ασύμμετρη βαθμολόγηση των Ε3 καθώς και άλλα θέματα τα οποία η διοίκηση της ΕΦΟΑ δεν συζητά και δεν αναγνωρίζει.
  5. Η ξαφνική παρουσίαση μιας νέας ιστοσελίδας για την ΕΦΟΑ, η προετοιμασία της οποίας ενώ είχε αρχικά συζητηθεί πριν 3 χρόνια, εμφανίζεται πάλι σήμερα, χωρίς καμία ενημέρωση-συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προφανώς ενόψει των επικείμενων εκλογών της ΕΦΟΑ αυτό το φθινόπωρο. (Aν και ακόμη συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί η παλαιά ιστοσελίδα ).
  6. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της έναρξής της σχολής προπονητών εντός των πρώτων ημερών του Αυγούστου, μη λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις των συμμετεχόντων. Δέκα ολόκληρα χρόνια είχε να γίνει σχολή προπονητών στην Ελλάδα συμβάλλοντας στα προβλήματα του κλάδου και των σωματείων που τους απασχολούν.
  7. Η αδυναμία της ομοσπονδίας να επιδείξει την απαραίτητη αξιοπιστία ώστε να προσελκύσει υποστηρικτές και χορηγούς για να υποστηρίξει τους αθλητές καθώς και τους υπόλοιπους σκοπούς της. Χαρακτηριστικό της ασυνέπειας της ομοσπονδίας είναι ότι έξι μήνες μετά, οι αθλητές μας που συμμετείχαν στο Davis Cup του Φεβρουαρίου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, δεν έχουν ακόμα λάβει την υποσχεθείσα οικονομική επιβράβευση!"

Σημείωση: Ολόκληρη τη Συνέλευση μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει στο YouTube

 

Θοδωρής Γκλαβάς

Μέλος Δ.Σ. ΕΦΟΑ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots