O ανατέλλων αστέρας του τένις της Αυστραλίας είναι Έλληνας!

 
O ανατέλλων αστέρας του τένις της Αυστραλίας είναι Έλληνας!
tennisnews team Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 - 19:05

Ένα νέο ελληνικό όνομα ανατέλλει στο χώρο του αυστραλιανού τένις και αρκετοί είναι αυτοί που προβλέπουν ότι θα λάμψει διεθνώς περισσότερο από όσο το άστρο του Μάρκ Φιλιππούση.

Πρόκειται για τον 16χρονο Θανάση Κοκκινάκη που στην αρχή αυτής της χρονιάς έγινε θέμα στα ΜΜΕ και τ' άστρο του έλαμψε πιο δυνατά με την ευκαιρία που του δόθηκε να δείξει τις το ταλέντο του σε υψηλότερο επίπεδο το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου. Τότε ο νεαρός Ελληνοαυστραλός τενίστας, που συμμετείχε ως αναπληρωματικός στο τουρνουά Hopman Cup, του Πέρθ της Αυστραλίας, κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Αμερικανό τενίστα Τζον Ίσνερ.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης, o οποίος αύριο αγωνίζεται στον 1ο γύρο των Junior Boys' Singles στο AUS Open 2013, παραχώρησε συνέντευξη στον Βασίλη Ρουμελιώτη για τον Ελληνικό Κήρυκα Αυστραλίας και το tennisnews.gr.

Γνωρίζοντας το ταλέντο και τα επιτεύγματα του Θανάση στα πρωταθλήματα τζούνιορ επικοινωνήσαμε μαζί του και μάθαμε περισσότερα γι' αυτόν τα οποία αξίζει να μάθουν και οι αναγνώστες μας.

Ερώτηση. Θανάση μίλησε μας λίγο για τον εαυτό σου.

Θ.Κ. Γεννήθηκα στην Αδελαίδα στις 10 Απριλίου το 1996 και οι δυό γονείς μου κατάγονται από την Ελλάδα. Ο πατέρας μου Τρύφωνας είναι από τα Περιβολάκια Πυλίας και η μητέρα μου Παναγιώτα από τη Πανάγαλη Αρκαδίας.

Ερ. Πολλοί Ελληνοαυστραλοί αθλητές κυρίως για λόγους μάρκετινγκ έχουν μετατρέψει τα ονόματα ή τα επώνυμα τους , προς το αγγλοσαξωνικό. Εσύ σκοπεύεις μελλοντικά να αλλάξεις το δικό σου;

Θ.Κ. Στα χαρτιά είμαι γραμμένος Αθανάσιος και το Θανάσης είναι αυτό που μου αρέσει πολύ. Το Άθας που πολλοί συνηθίζουν δεν το πάω καθόλου. Για το λόγο αυτό θέλω να με λέτε και να με γράφετε Θανάση!

Ερ. Πως αισθάνθηκες όταν στην αρχή χρονιάς, στο τουρνουά του Hopmans Cup σε κάλεσαν να αντικαταστήσεις τον τραυματία Τζον Ίσνερ και να αντιμετωπίσεις τον Φερνάντο Βερντάσκο, νούμερο 24 στη παγκόσμια κατάσταση

Θ. Κ. Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα με κάλεσαν για να αγωνιστώ με την Αμερικανική ομάδα καθώς ο Τζον Ίσνερ λόγω τραυματισμού δεν ήταν σε θέση παίξει. Εγώ το είδα σαν ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου,αν και η λογική έλεγε ότι δεν καμιά πιθανότητα να νικήσω τον Βερντάσκο. Εν τούτοις δεν κατέθεσα τα όπλα,κάθε άλλο. Μπήκα στο κορτ να παίξω τένις και κατάφερα να αποβάλω γρήγορα το άγχος που είχα. Έτσι κέρδισα τα τρία πρώτα γκειμς. Λόγω απειρίας όμως έχασα το ματς με οριακό σκορ 7-6, το πρώτο σετ και 6-3 το δεύτερο. Στη συνέχεια έπαιξα στο διπλό μικτό με παρτενέρ την Βίνους Γουίλιαμς, εναντίον του Ισπανικού δίδυμου, Βερντάσκο - Μεντίνα. Και σε αυτό το ματς είχα στην αρχή τρακ με συμπαίκτρια μου τη Γουίλιαμς, αλλά γρήγορα το απέβαλα.

Θανάσης Κοκκινάκης

Ερ. Η συμμετοχή σου στο Hopmans Cup έδωσε την ευκαιρία στα ΜΜΕ να αναφερθούν πολλές φορές στο ονομά σου, γράφοντας χαρακτηριστικά, ο “άγνωστος” Θανάσης Κοκκινάκης είναι το νέο αστέρι αστέρι του αυστραλιανού τένις. Ήσουν πραγματικά "άγνωστος",;πριν από το Πέρθ;

Θ.Κ. Δεν νομίζω. Ο κόσμος του Τένις στην Αυστραλία με γνωρίζει καλά, αφού στην κατηγορία των Τζούνιορ, έχω μία πετυχημένη πορεία κι' οχι μόνο εδώ αλλά και στο εξωτερικό. Όμως η τηλεόραση μετά το Hopmans Cup, για λόγους ακροαματικότητας, ασχολήθηκε πολύ περισσότερο μαζί μου και έτσι πήρε το όνομα μου περισσότερη δημοσιότητα

Ερ. Στο Αυστράλια Όπεν, έχουμε δει αρκετές φορές τους ΄Έλληνες φιλάθλους με Ελληνικές σημαίες και Κυπριακές να εμψυχώνουν και να πανηγυρίζουν τις νίκες των Πήτερ Σάμπρα και Μαρκ Φιλιππούση παλαιότερα και τώρα τον Ελληνοκύπριο τενίστα Μάρκο Παγδατή, για τον Θανάση Κοκκινάκη πότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να ζητωκραυγάσουν;

Θ.Κ. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω ότι σε δύο χρόνια θα με δουν να αγωνίζομαι στη κατηγορία Ανδρών του Αυστραλιανού Όπεν. Όμως μπορούν να έρθουν να με δουν τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στην πρεμιέρα της κατηγορίας Τζούνιορ του Αυστραλιανού Όπεν.

Επίσης με τον προπονητή μου, προγραμματίζουμε τον Σεπτέμβριο συμμετοχή μου στο Όπεν της Αθήνας, εφ΄ όσον υπάρξει δυνατότητα στην κατηγορία τουρνουά των ΄΄Τσάλεντζ΄΄

Ερ. Θανάση θα θέλαμε να πεις δυόλόγια για το ξεκίνημά της ενασχόλησής σου με το τένις....

Θ.Κ. Ο αδελφός μου Παναγιώτης ήταν σημαντικός παίκτης του τένις, αλλά προτίμησε να αφοσιωθεί περισσότερο στις σπουδές του. Τον παρακολουθούσα να παίζει, από μικρό παιδί και έτσι το τένις έγινε το αγαπημένο μου σπορτ. Αυτόμε με τράβηξε σαν αθλητή..

Ερ. Ποιοί σε βοήθησαν στη καριέρα σου;

Θ.Κ. Στην αρχή ο αδελφός μου και στη συνέχεια ο προπονητής μου Τοντ Λάγκμαν, ο οποίος είναι μαζί μου από τα πρώτα βήματα μου στα κόρτ.

Ερ. Τι συμβουλεύεις τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το τένις;

Θ.Κ. Δεν χρειάζεται μόνο το ταλέντο, αν θέλεις να φτάσεις ψηλά πρέπει από τα πρώτα βήματα σου να ασχοληθείς σοβαρά, και να κάνεις αρκετές θυσίες .

Ερ. Θανάση Κοκκινάκη σ'ευχαριστούμε και ευχόμαστε να φτάσεις πολύ ψηλά κάνοντας κι ἐμας τους συμπατριώτες σου υπερήφανους.


Μιλήσαμε όμως και με τον προπονητή του Θανάση, τον Τοντ Λάνγκμαν,καθώς και με τον πατέρα του Τρύφωνα Κοκκινάκη οι οποίοι μας είπαν τα εξή

ΤΟΝΤ ΛΑΝΓΚΜΑΝ: Είμαι δίπλα στον Θανάση από τα πρώτα του βήματα. Διαθέτει μεγάλο ταλέντο και θέλει να φτάσει πολύ ψηλά. Για τον σκοπό αυτό δουλεύουμε μαζί σκληρά και εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό πιστεύω ότι ο Κοκκινάκης θα κάνει μία αξιόλογη καριέρα.

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Για να φτάσει ένας αθλητής ψηλά χρειάζεται τη συμπαράσταση και την βοήθεια όλη τις οικογένειας του. Αυτό ισχύει και για τον Θανάση μας. Η οικογένεια μας είναι κοντά του. Τον βοηθάμε και του προσφέρουμε ότι χρειάζεται, αλλά και προσπαθούμε να τον έχουμε προσγειωμένο. Να μην παρασύρεται από κανένα είδος πειρασμού.


Ο Θανάσης Κοκκινάκης αγωνίζεται στον 1ο γύρο των Junior Boys' Singles στο AUS Open 2013 στο court 6 εναντίον του Αμερικανού Thai-Son Kwiatkowski. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 02.00 ώρα Ελλάδας. Την ίδια ώρα αλλά στο court 8 αγωνίζεται ο ελληνικής καταγωγής Nick Kyrgios εναντίον του Τούρκου Cem Ilkel.

O Θανάσης και ο Nick αγωνίζονται και στα διπλά, όπου στον 1ο γύρο αντιμετωπίζουν τους Ρώσους Anton Desyatnik / Fedor Andrienko.

Αύριο ρίχνεται στη μάχη και ο Κύπριος Πέτρος Χρυσοχός, όπου στον 1ο γύρο αντιμετωπίζει τον Γερμανό Alexander Zverev. Ο Πέτρος ρίχνεται και στη μάχη των διπλών με συμπαίκτη τον Κύπριο Σέργη Κυρατζή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots