Σάκκαρη στο tennisnews.gr: "Top 30 το 2018"

 
Σάκκαρη στο tennisnews.gr: "Top 30 το 2018"
Σάκκαρη στο tennisnews.gr: "Top 30 το 2018"
tennisnews team Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 - 13:04

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά από τις πρόσφατες επιτυχίες της στην Ασία, που την έφεραν στις 50 καλύτερες της παγκόσμιας κατάταξης, επέστρεψε στην Αθήνα και έκανε μια στάση στα στούντιο της COSMOTE TV, στο πλαίσιο της εκπομπής TOP SPIN. Εκεί τη συναντήσαμε και εμείς για μια 1-on-1 συνέντευξη, στην οποία μας μίλησε για τους μελλοντικούς της στόχους, τα πλάνα της για το Fed Cup, για τις φιλίες που έχει αναπτύξει μέσα στον "σκληρό" κόσμο της WTA και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, Νο. 52 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε την Παρασκευή στα στούντιο της COSMOTE TV, στο πλαίσιο της εκπομπής TOP SPIN. Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε μια φανταστική χρονιά, με πολλές μεγάλες νίκες σε διεθνή τουρνουά. Τα περισσότερα απ' αυτά προβλήθηκαν αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Παρά το γεγονός πως είχε μια μεγάλη μέρα και πολλές ερωτήσεις συναδέλφων να απαντήσει, η πάντα χαμογελαστή και φιλική Μαρία μας μίλησε σε πρόσχαρο κλίμα για την εξαιρετική χρονιά της, για τον δύσκολο στόχο του Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, για τον Thomas Johansson, που θα παραμείνει κοντά της και το 2018, για τη μεγάλη πιθανότητα της επιστροφής της στο Fed Cup και για την αδυναμία της στον Roger Federer, στον Rafael Nadal και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.


ΤΝ: 3oς γύρος σε 3 διαφορετικά Grand Slam - η πρώτη Ελληνίδα που το κατάφερε, πρώτη είσοδος στο Top 50 της WTA, ημιτελικός στη Wuhan. Μπορείς να μας κάνεις έναν απολογισμό της σεζόν σου; ποια ήταν τα παιχνίδια που ξεχώρισες;

ΜΣ:Ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος. Όπως είπατε κι εσείς τρεις 3οι γύροι σε Grand Slam, ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Το μεγάλο βήμα όπως ξέρουμε όλοι έγινε στο Wuhan, που με εκτόξευσε στο ranking. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τη χρονιά που είχα. Πιστεύω ότι μου δίνει πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο για την επόμενη χρονιά στο να ανέβω πιο ψηλά. Σίγουρα ένα από τα ματς που θυμάμαι και δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν εκείνο με την Cornet, το πρώτο ματς φέτος στην Αυστραλία, αλλά και το ματς που κέρδισα και με την Wozniacki (σ.σ. πρωταθλήτρια στο WTA Finals) αλλά και με την Vesnina στο Wuhan.


ΤΝ: Ποιοι είναι οι στόχοι για το 2018;

ΜΣ: Σίγουρα το να κάνω ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε κάποιο Grand Slam και να μπορέσω να είμαι στη δεύτερη εβδομάδα, αλλά και το Top 30, που είναι πάρα πολύ δύσκολο και το ξέρω, αλλά θα δουλέψω γι' αυτό. Θέλω τους διπλάσιους πόντους απ' ότι έκανα φέτος, αλλά πρέπει να βάζουμε τέτοιους στόχους.


ΤΝ: Ο Thomas Johansson θα παραμείνει στην ομάδα σου;

ΜΣ: Ναι. Ξεκινάμε σε δυο εβδομάδες προπόνηση.


ΤΝ: Έχεις κάποιο σχεδιασμό για τους πρώτους μήνες της σεζόν;

ΜΣ: Μάλλον από Αυστραλία, μάλλον από το Brisbane, αλλά μπορεί να είναι και το Shenzhen, δεν είμαι σίγουρη ακόμα. Πρέπει να βγουν οι λίστες αποδοχής για να δούμε αν θα είμαι μέσα στο main draw στο Brisbane. Μετά είτε θα παίξω στο Σίδνεϊ, είτε δεν θα παίξω τίποτα και θα παίξω κατ' ευθείαν στο Αυστραλιανό.


ΤΝ: Φέτος η Ελλάδα προβιβάστηκε στη 2η κατηγορία του Fed Cup. Υπάρχει στο μυαλό σου η επιστροφή και η επανένωση με τα υπόλοιπα κορίτσια, με στόχο μια νέα άνοδο;

ΜΣ: Ναι, είναι στους στόχους μου, είναι στο πρόγραμμά μου. Το έχουμε ήδη συζητήσει με τον προπονητή μου, ότι φέτος θα παίξω και στην εθνική ομάδα κατά πάσα πιθανότητα. Είναι πάρα πολύ ωραίο να παίζεις για την Ελλάδα, οπότε είναι μέσα στα πλάνα μου.


ΤΝ: Πώς είναι το κλίμα πίσω από τις κάμερες στον σκληρό κόσμο της WTA;

ΜΣ: Υπάρχουν καλές στιγμές, υπάρχουν κακές στιγμές, όπως σε όλα τα αθλήματα. Εντάξει είμαστε και γυναίκες, ξέρουμε ότι είμαστε λίγο πιο δύσκολες απ' τους άνδρες (γέλια). Υπάρχουν πάρα πολλές καλές κοπέλες, γενικά υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν και μίση, υπάρχουν τα πάντα.


ΤΝ: Είσαι από τις παίκτριες που κάνουν φιλίες στο tour;

ΜΣ: Ναι, εγω είμαι πάρα πολύ ανοιχτός άνθρωπος και κοινωνική, έχω κάποιες φιλίες, υπάρχουν πολλές κοπέλες όπως η Bertens, η Goerges, η Larsson, η Golubic, έχω μια πάρα πολύ καλή φίλη Ισπανίδα. Είναι πολλές οι κοπέλες οι οποίες είναι καλές και μιλάμε.


ΤΝ: Αν δεν ήσουν τενίστρια, τι θα ακολουθούσες;

ΜΣ: Σίγουρα πάλι αθλητισμό, ίσως στίβο, ίσως κάποιο άλλο άθλημα.

ΤΝ: Έχεις κάνει μικρή στίβο αν δεν κάνω λάθος.

ΜΣ: Ναι, έχω κάνει στο σχολείο.


ΤΝ: Όταν έκανες τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα, είχες πει ότι νιώθεις πως έχεις δυο προσωπικότητες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, αυτή που είναι εντός και αυτή που είναι εκτός γηπέδου. Συνεχίζει να ισχύει αυτό και σήμερα;

ΜΣ: Ναι! Η αλήθεια είναι ότι τώρα ειδικά, τα τελευταία χρόνια έχω γίνει πιο ευαίσθητη εκτός γηπέδου, μέσα στο γήπεδο δεν είμαι, οπότε αυτή είναι η διαφορά. Στο γήπεδο έχετε δει και εσείς ότι είμαι πολύ σκληρή και πολύ μαχητική και βγάζω μια δυναμικότητα. Τη δυναμικότητα τη βγάζω και εκτός γηπέδου, αλλά είμαι πιο χαλαρή, πιο ήρεμος άνθρωπος.


ΤΝ: Αγαπημένοι παίκτες/-ιες στο tour;

ΜΣ: Roger, Rafa!


ΤΝ: Ιδανικός συμπαίκτης για mix doubles;

ΜΣ: Ο προπονητής μου, o Thomas Johansson. Toυ έχω κάνει και πρόταση να παίξουμε στην Αυστραλία (γέλια).


ΤΝ: Ιδανική συμπαίκτρια για διπλό;

ΜΣ: Ashleigh Barty.


ΤΝ: Αγαπημένο τουρνουά;

ΜΣ: Αυστραλιανό και Indian Wells.


ΤΝ: Grand Slam ή No. 1;

ΜΣ: Grand Slam.

ΤΝ: Αυστραλιανό;

ΜΣ: Ή Wimbledon, δεν είμαι σίγουρη.


ΤΝ: Aγαπημένο άθλημα μετά το τένις;

ΜΣ: Στίβος.


ΤΝ: Αγαπημένος παίκτης NBA;

ΜΣ: Ο Γιάννης, εννοείται!


ΤΝ: Ένα τραγούδι που ακούς αυτόν τον καιρό και σου έχει κολλήσει;

ΜΣ: Χμμ...

ΤΝ: Κάτι που βάζεις στο αυτοκίνητο.

ΜΣ: Βάζω ράδιο και ότι παίξει (γέλια)...

ΤΝ: Κάτι που να σιγοτραγουδάς στο αυτοκίνητο.

ΜΣ: Ξημερώματα, Αργυρός (γέλια).


ΤΝ: Αγαπημένη ταινία;

ΜΣ: Pretty woman.


ΤΝ: Aγαπημένος προορισμός στην Ελλάδα;

ΜΣ: Το εξωχικό μου στην Σπάρτη και η Σύρος.


ΤΝ: Αγαπημένος προορισμός εκτός Ελλάδας;

ΜΣ: Αυστραλία.

ΤΝ: Μελβούρνη να υποθέσω;

ΜΣ: Ναι (χαμόγελο).


ΤΝ: Κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που σου δίνει έμπνευση;

ΜΣ: Η μητέρα μου.


ΤΝ: Αυτό το μήνα το tennisnews.gr κλείνει 10 χρόνια. Η πρώτη είδηση με το όνομά σου στο tennisnews.gr ήταν τον Ιανουάριο του 2008 από το Narva Cup και σου ευχόμαστε όλοι, μια από τις μελλοντικές μας ειδήσεις για σένα να είναι και η κατάκτηση ενός Grand Slam τίτλου.

ΜΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΤΝ: Τέλος, θα θέλαμε να μας ευχηθείς για τα 10 χρόνια!

ΜΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω βασικά, για όλα όσα γράφετε και κάνετε για μένα. Η στήριξή σας είναι φανταστική και μοναδική. Σας εύχομαι να τα εκατοστήσετε, με πολλά πολλά καλά άρθρα και να σας δίνουμε και εμείς το κίνητρο και τη βοήθεια να γράφετε ωραία άρθρα!

 

 

 

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots