Djokovic v Murray: Η πρώτη μάχη (vid)

 
Djokovic v Murray: Η πρώτη μάχη (vid)
Djokovic v Murray: Η πρώτη μάχη (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 - 23:00

Στη Μαδρίτη, το μακρινό 2006, ο Novak Djokovic και ο Andy Murray συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα για το ATP Tour, σε μια συγκλονιστική μάχη που άνοιξε ένα ακόμα μεγάλο rivalry.

Τόσο ο Djokovic, όσο και ο Murray, ήταν μόλις 19 ετών όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο tour, ωστόσο είχαν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν από τη γενιά τους. Να σημειωθεί πως ήδη γνωριζόντουσαν αρκετά καλά, αφού για πολλά χρόνια έπαιζαν αντίπαλοι και στα juniors.

Ο Σέρβος βρισκόταν στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας κερδίσει νωρίτερα εκείνη τη χρονιά τους δυο πρώτους τίτλους της καριέρας του, στη Metz της Γαλλίας και στο Amersfoort της Ολλανδίας, ενώ ο Βρετανός βρισκόταν στο Νο.19, έχοντας κερδίσει εκείνη τη χρονιά τον πρώτο του τίτλο στο San Jose των ΗΠΑ.

O αγώνας είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2006, όταν ακόμα το Madrid Masters γινόταν σε hard indoor γήπεδα. Ήταν για τη φάση των "16" της διοργάνωσης, με τον Djokovic να έχει μόλις αποκλείσει τον επίσης πολύ ταλαντούχο και ανερχόμενο τότε Richard Gasquet στον 2ο γύρο με 7-6 (2), 1-6, 6-1 και τον Murray να έχει κερδίσει το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης μια μέρα πριν, Ivan Ljubicic, με 6-4, 3-6, 6-3.

Ο Βρετανός είχε μπει καλύτερα και στον αγώνα με τον Nole, κερδίζοντας το 1ο σετ με 6-1 και κάνοντας πρώτος break και στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 4-3! Δυο service games τον χώριζαν από τον 3ο μεγάλο προημιτελικό του, καθώς την ίδια χρονιά είχε φτάσει στα ημιτελικά του Rogers Cup και στα προημιτελικά του Σινσινάτι.

Ο Djokovic ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έκανε break στο 8ο game του 2ου σετ, ισοφάρισε σε 4-4 και από τότε πέρασε στην αντεπίθεση, κερδίζοντας τα 7 από τα 8 επόμενα games, για να βρεθεί μπροστά με 3-0 στο 3ο σετ! O Σέρβος, ο οποίος σήμερα μετράει 25 νίκες έναντι 11 ηττών επί του Σκωτσέζου, πήρε τελικά τη νίκη με 1-6, 7-5, 6-3.

Η πορεία του Nole είχε ολοκληρωθεί σε εκείνη την προημιτελική φάση της Μαδρίτης, καθώς μετά από νέα πολύ μεγάλη μάχη είχε "λυγίσει" από τον Fernando Gonzalez, μετέπειτα φιναλίστ του τουρνουά, με 7-5, 5-7, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots