Αγγελίνος: Αναζητώντας την 1η μου φετινή νίκη

 
Θοδωρής Αγγελίνος
Θοδωρής Αγγελίνος Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 - 17:40

Ο Θοδωρής Αγγελίνος μας ανοίγει την καρδιά του για μία ακόμη φορά μέσα από το προσωπικό του blog που φιλοξενεί αποκλειστικά το tennisnews.gr και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις ενός αθλητή που προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο αγωνιστικό τένις...

Καλησπέρα σε όλους

Δυστυχώς η αγωνιστική χρονια δεν άρχισε και με το καλύτερο τρόπο για φέτος. Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο, αφού μέχρι στιγμής έχω 3 ήττες και 0 νίκες, και άμα προσθέσουμε και το τέλους της προηγούμενης χρονιάς άλλες τόσες ήττες απανωτές. Πάει αρκετός καιρός που έχω να σημειώσω μια νίκη και να παίξω καλο tennis. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα για έναν αθλητή.

Επιστρέφοντας από την Πορτογαλία ήμουν προβληματισμένος και αρκετά στεναχωρημένος με το tennis που έπαιζα καθώς δεν ήμουν στη κατασταση που περίμενα ότι θα είμαι, και πλέον πολλές και διάφορες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου για το αγωνιστικό μου μέλλον. Το τελευταίο εξάμηνο και βάλε ήταν ένα από τα πιο δύσκολα σε προσωπικό και τενιστικό επίπεδο, καθώς πολλά και διαφορα είχαν συμβεί.  Μετά από αρκετή σκέψη έβαλα τα πράγματα κάτω και συνειδητοποίησα ότι το τελευταίο 9μηνο έχω καταφέρει να παίξω ελάχιστους αγώνες, και ότι φέτος δεν έχω καταφέρει να προπονηθώ όσο θα έπρεπε ειδικά μέσα στο γήπεδο καθώς χρειάστηκε πολύς χρόνος και πολύ σκληρή δουλειά για να δυναμώσει και αποκατασταθεί το πρόβλημά μου στον αστράγαλο. Οπότε με όλα αυτά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να παίζω και να έχω τα αποτελέσματα που θα ήθελα αυτή τη στιγμή.

Είχαμε και το Davis Cup αρχές Μαρτίου που δεν ήθελα να χάσω, και έτσι πιεστικά να είμαι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση χωρίς να έχω αρκετό καιρό να προπονηθώ και να προετοιμαστώ έτσι όπως θα ήθελα. Και έτσι όπως πήγαν τα πράματα σε Davis Cup και στα 2 τουρνουά στην Πορταγαλία δεν ήμουν και στη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.

Έτσι μετά από συζήτησεις με τον προπονητή μου και ύστερα από τόσα χρόνια και πολύ καλο φίλο μου το Σταύρο Μιχαλόπουλο,  αποφάσισα να αλλάξω κάποια πράματα στην προπόνηση και προγραμματισμό που είχα κάνει. Εδώ και μια βδομάδα έχω αρχίσει και γυμνάζομαι με τον Κύριο Νίκο Σισμανίδη, που θα ήθελα να ευχαριστήσω που προσφέρθηκε να με βοηθήσει και να αρχίσει να με γυμνάζει σε μια πολύ δύσκολη φάση τις καριέρας μου.

Τον επόμενο μηνα θα βρίσκομαι στην Ελλάδα συμμετέχοντας αυτή την βδομάδα στο Intersport Open στον Όμιλο Αθηνών, και σε δυο βδομάδες το Status Athens Open στο ΟΑΚΑ. Έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω και κάποιους αγώνες που μου λείπουν αυτή τη στιγμή χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψω, κάτι πολύ σημαντικό για μένα αυτή τη χρονική περίοδο, και ταυτόχρονα να συνεχίσω τη γυμναστική και τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε σε κάνα μηνα από τώρα και γιατί όχι και λίγο πιο γρήγορα αν γίνεται, να βρεθώ στην κατάσταση που θέλω.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει και με βοηθούν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια που κάνω τον τελευταίο καιρό, πρώτα πρώτα με την τρομερή οικογένεια που έχω, το Σταυρο Μιχαλόπουλο, το Κύριο Νίκο Σισμανίδη, όλους τους φυσιοθεραπευτές που έχουν δουλέψει μαζί μου τον τελευταίο καιρό και ειδικά τον Theo Καλλιγέρη στο Cape Town, τους φίλους μου Γιώργο Παχιάκο στο Tennisland, και το Gym Tonic στη Γλυφάδα για την υποστήριξη του...

Να είστε όλοι καλά,
Θοδωρής

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots