Αγγελίνος: Στόχος η επιστροφή μου για το Davis Cup

 
Θοδωρής Αγγελίνος
Θοδωρής Αγγελίνος Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 - 12:15

Καλησπέρα σε όλους,

Καλή χρονιά καταρχήν και εύχομαι το 2011 να είναι γεμάτο υγεία και ευτυχία για όλους...

Εδώ και ένα μήνα βρίσκομαι στο Cape Town της Νότιας Αφρικής.  Ύστερα από λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης άρχισα να προετοιμάζομαι για την καινούργια σεζόν. Δυστυχώς το 2010 δεν τελειωσε όπως θα ήθελα τενιστικά. Ταλαιπωρήθηκα και δυσκολεύτηκα πολύ μετά το σοβαρό τραυματισμό μου στον αστράγαλο, να βρω τα πατήματα μου και το επίπεδο του τένις που έπαιζα προ τραυματισμού. Σαν φυσική συνέπεια τα αποτελέσματα στους αγώνες δεν ήταν πολύ καλά. Ήμουν αρκετά απογοητευμένος, καθώς δούλεψα πολύ σκληρά να επανέλθω αλλά το τένις μου δεν ήταν στο επιπεδο που θα ήθελα αλλά το πιο ανησυχητικό θέμα ήταν ότι ούτε το πόδι ήταν στο επίπεδο που χρειαζότανε για να μπορέσω να επανέλθω και να παίξω το τένις που θέλω.

Είχα αρκετές ενοχλήσεις στο πόδι και σίγουρα τώρα που κοιτάω πίσω ίσως θα ήταν καλύτερα να είχα σταματήσει πιο νωρίς να δουλέψω πάνω στο πόδι και στη φυσική κατάσταση για να επιστρέψω στο 100% πιο σύντομα γιατί κυρίως  εξαιτίας της κατάστασης στο πόδι δεν ήμουν πολύ καλά, ούτε τενιστικά ούτε και ψυχολογικά.

Ευτυχώς εδώ στο Cape Town έχουν έναν πρωτοποριακό κέντρο για αθλητές, το Sports Science Institute of South Africa, όπου έχω πολύ καλή σχέση με το φυσιοθεραπευτή που με έχει βοηθήσει πολύ και στο παρελθόν τον ομογενή Theo Καλλιγέρη. Εδώ και περίπου 3 βδομάδες δουλεύουμε ενταντικά κυρίως με ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης για να ξεπεράσω τις ενοχλήσεις που έχω και να επιστρέψει το πόδι σε φυσιολογικά επίπεδα έτσι ώστε να μπορέσω να παίξω τένις στο επίπεδο που θέλω, γιατί έτσι όπως ήταν το πόδι μου και ο τρόπος που κινούμουν στο γήπεδο μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό μου, δεν είχα και πολύ μέλλον στο επαγγελματικό τένις.

Ταυτόχρονα δουλεύω και στη φυσκή κατάσταση στο γυμναστήριο με ένα ειδικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη ανθρώπων από το κέντρο αυτό. Στόχος είναι να είμαι έτοιμος και σε καλή κατάσταση για το Davis Cup αρχές Μαρτίου, εναντίον τις Λετονίας που θα γίνει στην Ελλάδα, εύχομαι να είναι στην Αθηνα... Ευελπιστώ πως θα μπορέσω να παίξω και κάποιους αγώνες μέσα στο Φεβρουάριο για να είμαι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για το Davis Cup. Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να να παίξω τα προκριματικά στο ATP του Γιοχάνεσμπουργκ αλλα θα είναι οριακά καθώς μονο την περασμένη Τρίτη μπήκα στο γήπεδο για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, και προτεραιότητά μου αυτό το καιρό είναι να επιστρέψω στο 100% όσο το συντομότερο δυνατόν. Εύχομαι να καταφέρω να ξεπεράσω και αυτό τον τραυματισμό που με ταλαιπωρεί και να έχω μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς…

Καλή χρονια σε όλους και να είστε όλοι καλά...
Θοδωρής

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots