ATP
Fishάει ο Djokovic!

 
Fishάει ο Djokovic!
Fishάει ο Djokovic! © Frey - tennishead.net
tennisnews team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 - 10:34

Σε όλη την διάρκεια του US Open οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες, με τους δυνατούς ανέμους να εμποδίζουν τους αθλητές να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν. Πάντως χθες αυτός που "φύσηξε" ήταν ο Novak Djokovic που με μία εντυπωσιακή εμφάνιση "πήρε και σήκωσε" τον Mardy Fish. Ο Σέρβος έπαιξε πολύ καλά, επιβλήθηκε του αντιπάλου του με 6-3, 6-4, 6-1 και πέρασε στα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils, ο οποίος νίκησε τον συμπατριώτη του Richard Gasquet με  6-4 7-5 7-5.

Ο Νο3 του κόσμου Djokovic ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση του με τον Fish, αλλά αναμενόταν να έχει περισσότερες δυσκολίες απέναντι στον φορμαρισμένο Αμερικάνο. Ο  Fish είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στα τουρνουά πριν το US Open, ενώ έπαιζε και για την "τιμή" των Αμερικάνων που βλέπουν το σύνολο των αθλητών τους να αποτυγχάνουν μέσα στην χώρα τους. Τελικά όμως η επικράτηση του Djokovic ήρθε πολύ πιο εύκολα από το αναμενόμενο, με τον ίδιο να δηλώνει ότι έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στην διοργάνωση. Μετά από αυτήν την νίκη ο Σέρβος πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά και των 4άρων Grand Slam της χρονιάς. "Είναι σημαντικό να κάνεις τις καλύτερες εμφανίσεις σου στα Grand Slams, αυτός ήταν ο στόχος μου για το 2010. Αυτός θα είναι ο στόχος μου και για του χρόνου. Είναι οι πιο σημαντικές διοργανώσεις και εκεί θες να παρουσιάσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Είμαι χαρούμενος που το πετυχαίνω." δήλωσε ο Νόλε.

Λίγο νωρίτερα ο Gael Monfils έγινε ο πρώτος Γάλλος τα τελευταία 10 χρόνια που φτάνει στα προημιτελικά του US Open. Για να τα καταφέρει έπρεπε να αποκλείσει το μαχητικό συμπατριώτη Richard Gasquet, ο οποίος συνέβαλε στο να δουν οι θεατές έναν πολύ ωραίο αγώνα. Τελικά ο Monfils πήρε την νίκη σε 2 ώρες και 35 λεπτά, έχοντας 14 άσους και 40 winners. Στις αναμετρήσεις του με τον Djokovic μετράει μόνο ήττες, αλλά ο Σέρβος δεν δείχνει να εφησυχάζει. "Ο Monfils είναι ένας από τους δυνατότερους σε φυσική κατάσταση στο τουρνουά. Πρέπει να παλέψω για κάθε πόντο και ο καλύτερος θα κερδίσει." τόνισε χαρακτηριστικα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots