ATP
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε ο Murray

 
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε ο Murray
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε ο Murray
tennisnews team Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 - 16:13

O Andy Murray δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Marcel Granollers σε ένα κλειστό παιχνίδι και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Indian Wells Masters.

Η πρεμιέρα του Murray έκρυβε παγίδες, αλλά ο Βρετανός τις ξεπέρασε, για να επικρατήσει του Granollers με 6-4, 7-6 (3) και να περάσει στον 3ο γύρο του BNP Paribas Open στο Indian Wells.

"Έχει διαφορετικό παιχνίδι. Είναι πολύ έξυπνος και συχνά παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Το έκανε δύσκολο για μένα. Επίσης όταν έχει άνεμο, μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος ένας αγώνας. Πιστεύω πως το κάνει πρόκληση", δήλωσε ο Murray.

O κορυφαίος Βρετανός τενίστας στην ιστορία της Open era έμεινε νωρίς πίσω με break και ο Granollers προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το νωθρό ξεκίνημα του αντιπάλου του, για να προηγηθεί με 3-1. Στο υπόλοιπο του πρώτου σετ όμως ο Murray κυριάρχησε και πήρε τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Murray έχασε 5 break points, αλλά δεν κατάφερε να "σπάσει" ούτε μια φορά το σερβίς του σκληροτράχηλου Ισπανού, που άντεξε μέχρι το tie-break. Εκεί βέβαια ο Βρετανός χρησιμοποίησε την εμπειρία και την κλάση του, για να επιβληθεί με 7-3 και να ολοκληρώσει το παιχνίδι έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Murray σε 7 αναμετρήσεις με τον Granollers. Ταυτόχρονα, το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης βελτίωσε το ρεκόρ του στο 2016 σε 9-1, ενώ έκανε το 3 στα 3 ως πατέρας. Μετά τη γέννηση της κόρης του, Sophia, αγωνίστηκε μόνο στο Davis Cup την προηγούμενη εβδομάδα, όπου πέτυχε δύο νίκες ενάντια στην Ιαπωνία.

Στον 3ο γύρο του Indian Wells, o Murray θα αντιμετωπίσει τον Federico Delbonis. O Αργεντινός πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στον 2ο γύρο και απέκλεισε το Νο32 του ταμπλό, Joao Sousa, με 7-6 (6), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots