ATP
Μια νίκη, 9 ρεκόρ!

 
Μια νίκη, 9 ρεκόρ!
Μια νίκη, 9 ρεκόρ!
tennisnews team Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 - 18:14

Μπορεί να έμοιαζε με μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά για τον Novak Djokovic, όμως στην πραγματικότητα, από τη στιγμή που ο Σέρβος κέρδισε τον Kei Nishikori στον χθεσινό τελικό του Miami Open, δεν προλαβαίναμε να μετράμε ρεκόρ! Δείτε τα 9 πολύ μεγάλα ρεκόρ που ξεπέρασε ή ισοφάρισε ο Nole, χάρη στην τελευταία του νίκη στο Μαϊάμι.

1) 28 Masters τίτλοι. Αυτός ήταν ο 28ος Masters τίτλος στην καριέρα του, με τον οποίο ξεπέρασε το κορυφαίο ρεκόρ στην Open era, του Rafael Nadal, με 27 τίτλους. Τους ακολουθεί ο Roger Federer, με 24 Masters.

2) 98,2 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τον τίτλο του Μαϊάμι, ο Djokovic κέρδισε και μια επιταγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Τα κέρδη του από τα τουρνουά έφτασαν τα 98,2 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τον Roger Federer. Πλέον είναι ο πρώτος σε κέρδη στην ιστορία του τένις και όπως όλα δείχνουν θα γίνει και ο πρώτος που θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

3) 6 τίτλοι στο Μαϊάμι. Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος για τον Djokovic στο Μαϊάμι και ισοφάρισε τον πολυνίκη του θεσμού, Andre Agassi.

4) Three-peat σε Indian Wells και Μαϊάμι. Ο Σέρβος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που έκανε το double σε Indian Wells και Μαϊάμι για τρεις διαδοχικές χρονιές.

5) 4ο double σε Indian Wells-Mαϊάμι. Εκτός από τρίτο συνεχόμενο, αυτό ήταν και το 4ο double που έκανε συνολικά στην καριέρα του στα δύο αμερικανικά Masters του Μαρτίου, βελτιώνοντας το δικό του ρεκόρ.

6) 8 σερί τελικοί χωρίς χαμένο σετ. Με τη νίκη του επί του Kei Nishikori, με 6-3, 6-3, ο Djokovic έφτασε τους 8 διαδοχικούς κερδισμένους τελικούς χωρίς να χάσει κανένα σετ. Έχει 19 συνεχόμενα κερδισμένα σετ σε τελικούς, με το τελευταίο χαμένο να είναι στο περσινό US Open, όπου είχε κερδίσει τον Federer με 6-4, 5-7, 6-4, 6-4.

7) 714 νίκες καριέρας. O Djokovic θα φύγει από το Μαϊάμι με ρεκόρ νικών 714-147, ξεπερνώντας έτσι τις 713 νίκες καριέρας του προπονητή του, Boris Becker. Έχει το 11ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Open era, πίσω από τον 10ο Pete Sampras, που είχε πετύχει 762 νίκες (762-222). Κορυφαίος σε αυτή την κατηγορία είναι ο Jimmy Connors, με 1.257 νίκες (1.257-279).

8) 63 τίτλοι καριέρας. Αυτός ήταν ο 63ος τίτλος στην καριέρα του Nole, που ξεπέρασε το ρεκόρ του Guillermo Vilas και είναι πλέον μόνος του στην 9η θέση της σχετικής κατάταξης. Χρειάζεται μόλις έναν τίτλο για να ισοφαρίσει το 7ο καλύτερο ρεκόρ, το οποίο μοιράζονται οι Bjorn Borg και Sampras. Πρώτος και σε αυτή την κατηγορία είναι ο Connors, με 109 τίτλους. 

9) Double σε Indian Wells-Μαϊάμι με ένα χαμένο σετ. Αυτό το μήνα ο Djokovic πέτυχε 12 διαδοχικές νίκες, για να κάνει το double στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, έχοντας μόλις ένα χαμένο σετ. Αυτός είναι ο καλύτερος απολογισμός που έχει καταγραφεί στα δυο Masters του Μαρτίου, ξεπερνώντας τα ρεκόρ των Marcelo Rios (1998) και Roger Federer (2006), των δυο χαμένων σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots