ATP
Federer και Djokovic στο Laver Cup

 
Federer και Djokovic στο Laver Cup
Federer και Djokovic στο Laver Cup
tennisnews team Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 - 16:29

Τον Σεπτέμβριο του 2017, θα γίνει το πρώτο Laver Cup, που αναμένεται να φέρει αρκετές καινοτομίες στο τένις. Το τουρνουά θα προσεγγίσει μερικά πολύ σπουδαία ονόματα και ήδη έχουν ανακοινώσει τις συμμετοχές τους οι Novak Djokovic και Roger Federer.

Το Laver Cup είναι ένα τουρνουά επίδειξης που θα γίνει για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2017. Αναμένεται να προσεγγίσει πολλά μεγάλα ονόματα του ανδρικού τένις, ενώ θα έχει μια πρωτοποριακή μορφή, με μια ομάδα Ευρωπαίων παικτών, που θα αντιμετωπίσει μια άλλη ομάδα, αποτελούμενη από παίκτες του υπόλοιπου κόσμου.

"Χρειαζόμαστε τέτοιου είδους αλλαγές και κάποιες καινοτομίες στο άθλημα μας. Η παρουσία του Rod Laver, που θα βάλει την υπογραφή του στο τουρνουά, το ότι στέκεται πίσω από τέτοιες εκδηλώσεις και μας ακολουθεί όλο το χρόνο στο tour, είναι στ' αλήθεια εκπληκτικό", δήλωσε ο Djokovic.

"Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να αφήνουμε μια κληρονομιά για τους θρύλους και ο Rod Laver για μένα ξεχωρίζει, εξαιτίας των επιτευγμάτων του, του χαρακτήρα του και όλα όσα έχει κάνει", σχολίασε με τη σειρά του ο Federer.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Πράγα και το Βερολίνο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να φιλοξενήσουν την πρώτη έκδοση της διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots