ATP
Djokovic: "Δεν περιμένω τίποτα γι' αυτή την εβδομάδα"

 
Djokovic: "Δεν περιμένω τίποτα γι' αυτή την εβδομάδα"
Djokovic: "Δεν περιμένω τίποτα γι' αυτή την εβδομάδα"
tennisnews team Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 - 15:28

Μπορεί να είναι ο μοναδικός από τους "Big 4" που αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα στο Rogers Cup και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά ο Novak Djokovic κρατάει μικρό καλάθι για το Masters του Καναδά. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, θέλει απλά να παίξει όσο πιο πολλές ώρες τένις μπορέσει στο Τορόντο.

Ο Djokovic υποστήριξε πως δεν έχει υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του γι' αυτή την εβδομάδα. Ο 29χρονος Σέρβος, ο οποίος θα δώσει τον πρώτο του αγώνα αυτή την εβδομάδα μετά από την σοκαριστική ήττα του από τον Sam Querrey στο Wimbledon, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο του Rogers Cup, με αντίπαλο τον Gilles Muller.

"Απλά προσπαθώ να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ. Είχα λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου, εξαιτίας του πρόωρου αποκλεισμού μου στο Wimbledon. Είχα την ευκαιρία να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και να προετοιμαστώ για τις αγαπημένες μου σκληρές επιφάνειες. Έχω πολύ καλή παράδοση στο Rogers Cup, στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ. Θέλω να διασκεδάσω, να παίξω καλά, στα μονά και στα διπλά και να περάσω όσες πιο πολλές ώρες μπορέσω στο court", δήλωσε ο Djokovic, 3 φορές πρωταθλητής στο Rogers Cup.

Εκτός από τα μονά, ο Djokovic θα αγωνιστεί και στα διπλά του Rogers Cup, με παρτενέρ τον Nenad Zimonjic. Στον 1ο γύρο οι δύο Σέρβοι θα αντιμετωπίσουν τους Καναδούς, Adil Shamasdin και Philip Bester.

O κορυφαίος τενίστας του κόσμου πάντως θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της διοργάνωσης, καθώς από το Τορόντο θα απουσιάσουν οι Roger Federer, Andy Murray και Rafael Nadal.

Ο Djokovic έχει να υπερασπιστεί 600 βαθμούς στο καναδικό Masters, καθώς πέρσι ήταν φιναλίστ, ωστόσο αυτό είναι το τελευταίο που τον απασχολεί. Όχι μόνο έχει μια χαοτική διαφορά - περισσότερους από 5.000 βαθμούς - από τον δεύτερο Andy Murray, αλλά είναι δεδομένο πως ο Βρετανός θα χάσει 1.000 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα, καθώς πέρσι ήταν ο πρωταθλητής του Τορόντο.

Ο Nole δεν επηρεάστηκε από την απρόσμενη ήττα του από τον Querrey στον 3ο γύρο του Wimbledon, που ήταν η πρώτη του ήττα σε πρώτη εβδομάδα Grand Slam διοργάνωσης από το Roland Garros του 2009. Όπως είπε χαρακτηριστικά, άφησε πίσω του την ήττα την επόμενη κιόλας μέρα.

"Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Δεν μου άρεσε που έχασα στην πρώτη εβδομάδα ενός Grand Slam, αλλά από την άλλη μεριά, την επόμενη κιόλας μέρα το είχα αφήσει ήδη πίσω μου. Μπορείς πάντα να μάθεις περισσότερα από τις ήττες, σε σχέση με τις νίκες. Πρέπει να κοιτάξω πίσω και να καταλάβω τι δεν έγινε σωστά. Μια άσχημη ήττα στο Wimbledon δεν μπορεί να επισκιάσει τα εκπληκτικά αποτελέσματα που είχα στους τελευταίους 15 μήνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots