ATP
Από τα προκριματικά, στον τίτλο! (vid)

 
Roberto Carballes Baena
Roberto Carballes Baena
tennisnews team Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 - 21:24

O Roberto Carballes Baena είναι ο νέος πρωταθλητής του Ecuador Open Quito! Ο 24χρονος Ισπανός, Νο. 107 στην παγκόσμια κατάταξη και qualifier στο τουρνουά του Κίτο, κατάφερε να κερδίσει 6 αγώνες αυτή την εβδομάδα και να πετύχει μια σπουδαία νίκη επί του Albert Ramos Vinolas, στον πρώτο του τελικό στο ATP Tour.

Δύσκολα θα ξεχάσει τη σημερινή μέρα ο Roberto Carballes Baena. O 24χρονος Ισπανός τενίστας, επικράτησε του Albert Ramos Vinolas με 6-3, 4-6, 6-4 και μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά μιας δύσκολης αναμέτρησης, αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλητής στο Ecuador Open Quito.

Είναι ο πρώτος τίτλος καριέρας για τον 24χρονο, που δεν έφτασε ποτέ ψηλότερα από το Νο. 95 της παγκόσμιας κατάταξης. Αύριο, θα βρίσκεται στο Νο. 76 του κόσμου, σκαρφαλώνοντας 31 θέσεις ψηλότερα απ' αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, το καλύτερο αποτέλεσμα του Carballes Baena στο ATP Tour ήταν ο ημιτελικός της Καζαμπλάνκα από το μακρινό 2014 και η τελευταία ATP-level νίκη που είχε πετύχει γενικά ήταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για το Rio Open, τον Φεβρουάριο του 2017.

Συνολικά έπαιξε 6 αναμετρήσεις και 15 σετ αυτή την εξαντλητική εβδομάδα, στα γήπεδα του Κίτο, που βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου τριών χιλιάδων μέτρων! Απέκλεισε μεταξύ άλλων τους Paolo Lorenzi (No. 4 ταμπλό), Nicolas Jarry (No. 8) και Ramos Vinolas (No. 2 ταμπλό), ολοκληρώνοντας το τουρνουά με 11 ώρες και 59 λεπτά συμμετοχής στο court!

Παρά την απειρία του, ο Carballes Baena μπήκε πολύ δυνατότερα στα πρώτα λεπτά του τελικού και απέκτησε ένα προβάδισμα με 5-1. Ο Ramos Vinolas μείωσε σε 5-3, αλλά ο 24χρονος κράτησε το σερβίς του στη δεύτερη απόπειρά του για να κλείσει το σετ και το κατέκτησε με 6-3.

Αφού έσβησε 3 break points στο 1ο game του 2ου σετ κι άλλο ένα στο 3ο game, ο Ramos Vinolas ανταπεξήλθε στην πίεση και πήρε όλα τα service games του στο 2ο σετ. Στο 10ο game, όλη η πίεση είχε περάσει στον Carballes Baena και ο Ramos κατάφερε να κάνει το break που του χάρισε το σετ, με 6-4.

Παρά το ότι είχε παίξει πολύ περισσότερο τένις μέσα στην εβδομάδα, ο Carballes Baena παρέμεινε δυνατός και στο 3ο σετ. Πολύ κρίσιμο ήταν το 6ο game, στο οποίο έσβησε break point του αντιπάλου του για να ισοφαρίσει σε 3-3 και αμέσως μέτα έκανε εκείνος το break, αποκτώντας προβάδισμα με 4-3. Υπερασπίστηκε το σερβίς του ως το τέλος και στο 3ο του match point σφράγισε τον μεγάλο θρίαμβο, διαμορφώνοντας το 6-4 στο 3ο σετ.

Οι δυο Ισπανοί έχουν πλέον από έναν τίτλο καριέρας, καθώς ο Ramos Vinolas έχασε για 5η φορά σε τελικό και ακόμα έχει μόνο έναν κερδισμένο τίτλο, το Swedish Open στο Bastad τον Ιούλιο του 2016. Θυμίζουμε πως ο 30χρονος Ισπανός ήταν φιναλίστ στο Monte-Carlo Masters το 2017, στον προηγούμενο τελικό που αγωνίστηκε.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Carballes Baena έγινε μόλις ο 2ος παίκτης που κατακτά το Ecuador Open Quito, στα 4 χρόνια της ιστορίας του τουρνουά του Εκουαδόρ. Τα τρια πρώτα τουρνουά, το 2015, το 2016 και το 2017, πρωταθλητής ήταν ο Victor Estrella Burgos.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots